臨放胎前先知有息肉,仲做唔做好?

summerblossoms
|
已開始放胎前療程,但埋門一腳嘅報告先知有息肉,點算好?
Jan0909
|
回覆 summerblossoms 的帖子

你果粒瘜肉大嗎? 我都幾大粒,醫生建議要我切左先可以放,始終都係一個因素會影響著床
Manmanman12345
|
summerblossoms 發表於 18-12-18 17:50
已開始放胎前療程,但埋門一腳嘅報告先知有息肉,點算好?

如果息肉位置影響著床就一定要割左先,我之前割完子宮仲靚左,有黃金3條線
|
Jan0909 發表於 18-12-18 17:55

你果粒瘜肉大嗎? 我都幾大粒,醫生建議要我切左先可以放,始終都係一個因素會 ...

我嗰粒大约1cm
|
Manmanman12345 發表於 18-12-18 18:13
如果息肉位置影響著床就一定要割左先,我之前割完子宮仲靚左,有黃金3條線
...

只是做咗好多嘢去準備,突然唔得,好失望,而且買了機票酒店,夾好聖诞假做,如果等割完再等多個cycle,又好難再夾
|
Jan0909 發表於 18-12-18 17:55

你果粒瘜肉大嗎? 我都幾大粒,醫生建議要我切左先可以放,始終都係一個因素會 ...

剛收到醫生報告说可以照植入,现在15 16
Manmanman12345
|
summerblossoms 發表於 18-12-18 19:49
剛收到醫生報告说可以照植入,现在15 16

醫生有無解釋,息肉位置不是在正中,吾影響著床就可以了!祝好孕!
Whoiling
|
summerblossoms 發表於 18-12-18 18:40
我嗰粒大约1cm

1cm甘細應該唔影響,唔好比佢再大都冇問題
tpyjasmine
|
我果時抽卵前照卵泡時先發現有息肉
以前割過,事隔年幾又再翻發吧
當時都問過醫生有冇影響
佢就過冇,照抽卵,照放胎
我預左自己唔會成功
所以放胎後以打定輸數嘅心態
繼續返工,隨便飲食,唔多想
冇壓力的情況下due day驗血
緣份就咁到左了
加油,樓主,準備迎接
|
tpyjasmine 發表於 18-12-19 17:53
我果時抽卵前照卵泡時先發現有息肉
以前割過,事隔年幾又再翻發吧
當時都問過醫生有冇影響

多谢你嘅鼓勵
|
Manmanman12345 發表於 18-12-18 22:07
醫生有無解釋,息肉位置不是在正中,吾影響著床就可以了!祝好孕!
...

多谢你嘅鼓勵