你今日睇左”小鹿斑比”未呀?

櫺囹桼
|

美國密蘇里州的一名偷獵者因非法獵殺「數百隻」鹿而被判入獄,他還被勒令反覆觀看迪士尼電影《小鹿斑比》(Bambi)。這位名為小戴維·貝里(David Berry Jr)的偷獵者在被判一年監禁期間,每個月至少要看一次《小鹿斑比》。檢察官說,他和兩名家庭成員在今年8月捕殺了大量的鹿,並在取下鹿頭後,任由鹿身腐爛。據報道,這是密蘇里州歷史上最大的偷獵案件之一。除了因非法狩獵被判入獄外,法官羅伯特·喬治(RobertGeorge)還下令小貝里在服刑期間「觀看迪士尼電影《小鹿斑比》,第一次觀看需要在2018年12月23日或之前完成,此後每個月至少看一次」。這部1942年出品的卡通講述了一隻名叫斑比的小鹿,因狩獵者而失去了母親和家園。據當地報紙《斯普林菲爾德新聞》(Springfield News-Leader)報道,經過幾個州長達數月的調查,小貝里和父親老戴維·貝里(David BerrySr)及弟弟凱爾·貝里(Kyle Berry)一同被捕。雖然貝里一家非法捕獲的鹿的總數還不清楚,但勞倫斯縣環保人士安迪·巴恩斯(AndyBarnes)說,數量可能達到「幾百隻」。小貝里因承認非法獵殺野生動物,在勞倫斯縣監獄被判一年監禁。他還需要在巴頓縣(Barton County)監獄服刑120天,罪名是緩刑期間違反了槍械規定。密蘇里保護委員會(MissouriConservation Commission)還終身吊銷了他和父親的狩獵執照。

我都睇過十幾次,囡囡好細好細時逼我一齊睇的!

Poyau
|
罰睇《小鹿斑比》
櫺囹桼
|
Poyau 發表於 18-12-18 20:04
罰睇《小鹿斑比》

我聽過一個故事仲精彩,話說美國某監獄嚟左個新獄長,對付所有搞事嘅人不再罰佢加監、水飯房...等一般手段,因為只會助長佢哋英雄感!

而係要罰食兒童餐(因情況定時間長短、亦都好人道),食過兒童餐嘅人氣焰當堂冇哂,亦再唔俾其他犯人睇得起佢!

MKma
|
櫺囹桼 發表於 18-12-18 20:24
我聽過一個故事仲精彩,話說美國某監獄嚟左個新獄長,對付所有搞事嘅人不再罰佢加監、水飯房...等一般手 ...

呢個好,想像吓一個兇神惡煞嘅男人老狗,捧住兒童餐係度食,個情境好滑稽!
櫺囹桼
|
MKma 發表於 18-12-18 20:31
呢個好,想像吓一個兇神惡煞嘅男人老狗,捧住兒童餐係度食,個情境好滑稽!
...

仲要配埋卡通餐具俾佢
awah112
|
我聽過一個故事仲精彩,話說美國某監獄嚟左個新獄長,對付所有搞事嘅人不再罰佢加監、水飯房...等一般手 ...

Poyau
|

食兒童餐高招 Forever baby
florapang0426
|

呢個方法好喎 最好用埋兒童餐具食
twotigers
|
櫺囹桼 發表於 18-12-18 20:41
仲要配埋卡通餐具俾佢

個頭要戴米奇老鼠帽
Poyau    發表於 18-12-19 02:35
Poyau
|
仲要配埋卡通餐具俾佢

卡通餐具
海仔媽
|

我之前聽過一個係罰著粉紅色囚衣
spikenard
|
櫺囹桼 發表於 18-12-18 18:04
美國密蘇里州的一名偷獵者因非法獵殺「數百隻」鹿而被判入獄,他還被勒令反覆觀看迪士尼電影《小鹿斑比》 ...

我明呢感受,baby shark 我被阿女被迫日日睇最少1次
Ng_Taitai
|
仲要配埋卡通餐具俾佢

我諗到個情境
appleyuen
|

櫺囹桼
|
spikenard 發表於 18-12-19 07:43
我明呢感受,baby shark 我被阿女被迫日日睇最少1次

使唔使載歌載舞?
bubblegummy
|
spikenard 發表於 18-12-19 07:43

想當年我係迪迪尼美語啲片 再大啲係Thomas and his friends, 好彩依家無呢回事