自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

唔好意思睇到中線唔對,係咪搵專科箍?

男爵府

kkarman 發表於 18-12-18 20:40
中線唔齊啊,呢個係箍牙最基本要做到架

佢自己接受到咪得,不過記住帶retainer, 記住記住

子爵府

sweetiesbear 發表於 18-12-18 20:35
已經好好啦

其實箍牙的基本原則係要對正中線
而且,既然箍得,金錢、時間已經用左,一定會力求完美
我以前箍牙的牙醫都會堅持呢一點,所以搵專業的牙醫好重要

象牙宮

sweetiesbear 發表於 18-12-18 20:35
已經好好啦
箍牙醫生好專重呢點架。

象牙宮

MerryMe 發表於 18-12-18 20:50
其實箍牙的基本原則係要對正中線
而且,既然箍得,金錢、時間已經用左,一定會力求完美
我以前箍牙的牙醫 ...
絕對認同。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

恭喜哂,辛苦咗咁耐,盡情笑啦!

水晶宮

樓主試吓cool耐少少對返正中啲可以嗎?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

好好呀!幾錢?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

整齊晒

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

MerryMe 發表於 18-12-18 19:48
希望你唔好介意,我覺得還差一點點,可以再好d!
正常牙齒的中線會對正人中,下排牙齒可以再拉入一點,外觀 ...

你講左我想講既野,其實箍得麻麻,當然如果要求唔高既係OK ,唔似起矯齒專科度箍。
當然係比箍牙前好好多既。

別墅

最緊要你覺得開心左,滿意就OK~ 始終由倒及變到而家咁都不容易呀~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章

stopstop 發表於 18-12-18 18:30
經過幾年牙醫嘅悉心照顧,今日拆咗牙箍啦!

真係好開心,因為我都係咁,但當年遇唔到一個咁好嘅牙醫,下一 ...

幸福可以好簡單

大宅

熱血勳章

大肉兒 發表於 18-12-18 19:34
can u share price and need how long?
and it s u or ur kid?

It’s my daughter and it’s 40k. Around 2 years time having the brace
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

大宅

熱血勳章

cattz288 發表於 18-12-18 19:41
貴唔貴! 要搵定!

我相信同岀面差不多價,我女細細個就開始睇佢。到佢換哂恆齒,適合嘅年紀就開始箍啦

呢位牙醫當每個patient都係小朋友咁,包括我睇都係,好温柔
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

男爵府

正常牙齒的中線會對正人中,下排牙齒可以再拉入一點,外觀 ...

另外我想問,我見好多人cool完牙都有鯊魚牙情況,即係d牙唔直,係向内斜入去,請問是否正常?

大宅

熱血勳章

唔介意,呢個係嬲我個女。因為除左鑲鐵圈之外,仲有每晚拉橡筋先可以扯返正。但我女懶同怕痛,所以少做咗呢步。

其實我女個case,係好多牙醫都唔接,因為倒及嚴重,所以真係比預期好㗎啦

珍珠宮

stopstop 發表於 18-12-18 23:05
我相信同岀面差不多價,我女細細個就開始睇佢。到佢換哂恆齒,適合嘅年紀就開始箍啦

呢位牙醫當每個patie ...

點解唔係4,5歲就開始帶牙套? 依家好多都係咁,唔係等出晒恆齒先做野

大宅

熱血勳章

vencyk 發表於 18-12-18 20:48
佢自己接受到咪得,不過記住帶retainer, 記住記住

係啊,甩箍係第一步,仲有一段好長時間要帶retainer,我相信呢個都係關鍵令排牙更齊。

男爵府

stopstop 發表於 18-12-18 23:10
唔介意,呢個係嬲我個女。因為除左鑲鐵圈之外,仲有每晚拉橡筋先可以扯返正。但我女懶同怕痛,所以少做咗 ...

請問佢點樣處理倒夾?

首頁

尾頁

跳至