每日都背痛點算好

Lamlam0302
|
由有左開始到而家每日都腰酸背痛
每晚都一定要叫C6幫我按下
唔知係咪前面負荷太重 背脊真係好痛好痛
點樣可以舒緩到?有時候出完街返到屋企真係痛到人都癲
sleepy33hk
|
Lamlam0302 發表於 18-12-18 21:06

用托腹帶,會舒緩到
熙斯
|
sleepy33hk 發表於 18-12-18 22:39
用托腹帶,會舒緩到

我自己3個月開始就用托腹帶,但到7個月開始背酸都一樣舒緩唔到,日日坐又唔係企又唔係,而家join咗勁多孕婦按摩,隔日去按下,舒服個幾鐘咁大把
carriennn
|
我而家先21週, 都係個背勁痛, 有用托腹帶, 但都頂唔到, 出到街個幾兩個鐘就開始痛(emoji)
我都想知點先唔痛
GCHK
|
同意,用下托腹帶舒緩下
SiuLomak
|
我有上網youtube睇下孕婦瑜伽片跟住做,我覺得其實Coffee個d孕婦瑜伽片唔難跟...有時有dd痛都會做,做左第二日就冇乜事...目前26周
dolldollk
|
如果身體無咩特別唔舒服都係yoga比較好d, 拉一拉d腰位, 重左同走位點都會有d酸, 平時行街都戴托腹帶減輕下
bchuma
|

我係鍾意仰臥訓咁會舒服點
我要做媽媽
|
咁最好就多D休息喇,試下用托腹帶
haha748494
|
最好用托腹帶,可以舒緩重量。
asamantha
|
我嗰時到最尾兩個月又係背痛非常之厲害,每日都要做產前運動舒緩 ,但係只會好少少,直至我而家bb五個月都仲係會痛, 不過冇以前痛得咁誇張 ,可能係之前大肚嘅時候遺漏落嚟, 果時兩個月都冇乜點郁,因為好痛,所以唔知係咪啲肌肉有少少退化咗 ,腰骨力都冇以前咁好
cartieeeer
|
我有去睇物理治療,佢同我用超聲波look左一陣,話入唔到子宮,唔洗擔心。有冇人試過?
hoganbaby
|

你幾w喇?一般後期比較辛苦,肚大又腳腫
JD930
|
SiuLomak 發表於 18-12-19 11:44
我有上網youtube睇下孕婦瑜伽片跟住做,我覺得其實Coffee個d孕婦瑜伽片唔難跟...有時有dd痛都會做,做左第 ...

原來瑜伽真係有幫助,我都試下先