浴缸加浴簾

beautytiny
|
剛裝修,浴缸加浴簾,原來啲水前後個邊位走出來。是否一定要改裝浴缸加浴屏風才解決到問題?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
BorntobeFree
|
沖涼時浴簾放係浴缸入面得唔得?

cindy618
|
浴廉唔夠闊?
canies
|
浴廉放入浴缸裏面,地下先至唔會濕。
Poyau
|
浴簾太細?
kiwibaby2015
|
因為直通無得轉彎,你試下用兩張浴簾駁闊攞盡牆邊位,盡量就著唔好比水射向牆,睇下有冇幫助

sf013hk
|
回覆 beautytiny 的帖子

我會先考慮有冇辦法訂造一條弧形既通,兩邊收入少少就個浴缸內孤位。
memomama
|
副牆整個吸啜鈎,浴廉夾個魚尾夾,鈎住,可以轉到彎!試下
sunnygirl
|
canies 發表於 18-12-18 23:11
浴廉放入浴缸裏面,地下先至唔會濕。

tamama2007
|
memomama 發表於 18-12-19 07:01

NatalieTY
|
beautytiny 發表於 18-12-18 21:56
剛裝修,浴缸加浴簾,原來啲水前後個邊位走出來。是否一定要改裝浴缸加浴屏風才解決到問題?

同我屋企個浴缸一樣呀,我係浴簾放浴缸裡面,近自己果邊拉多小小。
靚豬豬
|

我屋企都係咁,自制彎位
MariaTsui
|
家中浴缸上鐵通也是直,浴廉放入浴缸,浴廉頭尾都拉入少少,特別是浴廉尾,一直都是這樣做,用了幾十年,無問題。
油麥麥
|

beautytiny
|

Sorry , 不太明,要完全彎入另一而面牆?
amypekkle
|
beautytiny 發表於 18-12-18 21:56

前面近水龍頭的位,我會開花灑整濕浴廉的垂直邊位,浴廉濕左後就可黏在牆上,前面不會走水。至於後面,我通常只拉多啲,不用拉到貼牆都夠擋。(水不會噴到後牆咁遠)
kattie
|
考慮一下頭尾整塊玻璃,擋一擋
memomama
|
beautytiny 發表於 18-12-19 08:47
Sorry , 不太明,要完全彎入另一而面牆?

圈內貼一個吸啜鈎,浴廉夾一個魚尾夾,鈎住,咁咪轉到彎!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
siuyan1212
|
浴廉放入D,廉長D就Ok ! 我家都是一樣!
oceandeepsea
|
用闊身d既浴簾,沖之前,濕下水,然後一頭一尾,貼係牆身,會有小小痴力,咁就唔會整濕地下