粉紅婚紗曝光!阿嬌翹實賴弘國行禮

mickeyeva
|

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181218/bkn-20181218170114735-1218_00862_001.html

鍾欣潼(阿嬌)今日同老公賴弘國(Michael)喺尖沙咀進行簽字註冊儀式。英皇集團主席楊受成博士、英皇娛樂集團行政總裁許佩斯小姐、英皇娛樂集團營運總裁霍汶希小姐,及英皇一班藝人包括:容祖兒、古巨基、蔡卓妍、關智斌、鄭希怡同老公梁學儲都一早到場。

錫極錫唔停

儀式喺晏晝近五點開始,二人宣讀完誓辭便交換結婚戒指,之後便情深一吻,期間祖兒大叫:「好嘢!錫多啖,錫唔夠喎。」錫錫後就開始簽字儀式,楊受成及賴弘國父親分別任阿嬌及賴弘國嘅證婚人;簽字後四人合照,Mani話:「楊生,挨近啲影相啦。」楊受成即刻笑說:「我驚Michael嬲呀。」及後一眾藝人齊齊起哄同阿嬌講:「我唔捨得你嫁呀!」阿嬌還擊:「我好想你哋嫁呀!」祖兒再話:「嫁出去嘅水等如潑出去嘅女。」爆出核彈級金句。

[p=28, null, left]阿Sa心水清

心水清嘅阿Sa就即刻篤爆,「係咪講錯嘢呀?好似係嫁出去嘅女等如潑出去嘅水喎。」全場即刻大笑。簽字儀式完結後,一對新人就同親友影大合照。

楊生向新郎訓話

隨後,眾人移師室內向長輩斟茶,二人首先跪地向老闆楊受成斟茶,並由祖兒客串「大妗姐」,飲過茶後,楊受成就向賴弘國「訓話」:「你要好好對她(阿嬌),不好的話你就不要來香港。」十分搞笑。

動人一刻!

楊受成(左一)做證婚人。

祖兒(後排右二)核爆彈級金句。

禮成!

簽字!

大合照

咀不停,勁Sweet!

一對新人出嚟喇!

好靚呀。

翹實老公。

阿嬌媽見證住阿女結婚。

tsung    發表於 18-12-19 11:15
tttt709394
|
好靚!真係人逢喜事!
newinewi
|

[
Fion710
|
祝福嬌
princesscupcake
|

女好靚,男格格不入感嘅。
sunnygirl
|
阿嬌真係好靚
mimihohin
|

esmehouse
|
Helensiub
|
好甜好靚女
blackberry
|
嬌好靚,但冇喜慶感覺似簽约
yiumama    發表於 18-12-19 10:16
超級特務
|
好lor
唔使再講多兩年結婚嘢
AACheungCheung
|
祝福
bosch
|
個場地係尖沙咀邊度?
Mrs.YeungMeh
|
好想睇嗰個價值10萬的結婚蛋糕呀
YEOMORGAN
|
條裙幾靚,咩牌子?
潑婦
|
祝福
canies
|
呀嬌真係好鬼靚
至愛朱古力
|
結婚都攪幾次儀式,佢好得閒,究竟幾時先擺酒?
李斯特    發表於 18-12-18 23:43
至愛朱古力
|
newinewi 發表於 18-12-18 22:44
上年咪結咗囉

未簽字,未擺酒呀
Angel_Rose
|
至愛朱古力 發表於 18-12-18 23:22
結婚都攪幾次儀式,佢好得閒,究竟幾時先擺酒?
一個婚禮拆開咁多日搞,聽都聽到累
是是但但    發表於 18-12-19 11:36
李斯特    發表於 18-12-18 23:43