私院兒科病房,係咪都係好噪

一杯凍奶茶
|
身處公立醫院兒科,全晚好噪
大大細細都休息唔到

請問有無jm 住過私家兒科.... 會否好訓dd?
piggip77
|
一杯凍奶茶 發表於 18-12-18 22:43
大大細細都休息唔到

公立..不是嘈, 但得張膠椅...係勁辛苦
新人物
|
大大細細都休息唔到

私家起碼有張床丫!
我愛Corina
|

住醫院都唔話好舒服,但私家應該好d,起碼大人有張sofa bed...

gracelam
|
大大細細都休息唔到

私家都好嘈, D bb/小朋友唔舒服就特別扭計, 特別每逢派藥時候, 喊到拆天, 仲有半夜又嘔又盛, 跟住又喊!! 不過私家叫做有張床䀫下咁囉!!
一杯凍奶茶
|
piggip77 發表於 18-12-18 22:46
公立..不是嘈, 但得張膠椅...係勁辛苦

我都算好,有床訓,但真係眼光光望天光...
kalicarey
|
大大細細都休息唔到

自己小朋友唔舒服就算靜都唔敢瞓淋,私家有張床比大人之外,有乜需要姑娘嬸嬸即刻送到,聽講過公立忙起上嚟整濕床、嘔吐物可以幾個鐘無人理
blackberry
|
我仔公私都住過、唔覚得嘈,反而我住覺得私醫院任何时候都可探病‘嘈到(emoji)比公立醫院嘈因為有限定探病時間
bufferzone
|
要靜的話,可以考慮私家頭等房
joanie731
|
都好嘈,尤其有d自私家長,大聲用手機比小朋友睇片(明明每人一個mon, 可以用head phone任睇youtube同disney channel) ,零晨都唔熄燈,set 6am 鬧鐘,由佢響唔停。
一杯凍奶茶
|
joanie731 發表於 18-12-18 23:21
都好嘈,尤其有d自私家長,大聲用手機比小朋友睇片(明明每人一個mon, 可以用head phone任睇youtube同disney ...

咁其實公立醫院已經超曬水準

而家眼見40 個床位得兩醫生兩姑娘兩hca

真係替佢地辛苦

好彩今晚個個家長都好自律
米豬蓮
|
要私家房先會好啲,有啲b喊到要家人抱住行黎行去一樣都係嘈,叫有床訓舒服啲
callmebabe
|
大大細細都休息唔到

係好訓d...不過私院大房一樣咁嘈。。。
KILW
|
喺私家醫院兒童病房住過幾次,通常好爆,住親都係只得返雙人房,只有隔離個小朋友喊先嘈一陣,同埋無咩人會黎探,因通常住親都係小朋友有傳染病或辛苦緊,除父母或短時間有老人家拎d嘢黎同走,唔會點嘈。所以小朋友有病,可以選擇的話,絕對唔會去公立,根本大人細路都休息唔到,人又多仲病多兩錢重。
hokabb
|
醫院從來都唔係休息嘅地方,連頭等都係,私家已經算好,政府得一張膠櫈,再加超級凍,最靜應該係隔離病房,如果你試過連續陪小朋友喺度超過七日,你就會寧願嘈
希望全世界小朋友都身體健康
一杯凍奶茶
|
hokabb 發表於 18-12-18 23:49
醫院從來都唔係休息嘅地方,連頭等都係,私家已經算好,政府得一張膠櫈,再加超級凍,最靜應該係隔離病房, ...

明天我己經想請假回家渡假

留院好慘

唯一好處係有無限床單,疴嘔自己任換
SK921
|
前排我小朋友唔舒服入私院住左幾日,其實由朝到晚咪一樣咁嘈
鍾小bb
|
我都啱啱陪仔入完公立一星期,病房內轉左幾次人,有個半夜3點醒左係度傾計,有個廁所係對面拎個盤俾佢小便,真係想
Moti
|
私家一定入私家房,住大房我寧願去公立。
幸福黃太太
|
大大細細都休息唔到

公立最慘係8人一間房(我當年去過)bb又嘈班媽媽又嘈
我都有sofa床訓,但一到7點即比人叫醒收床未訓夠又迫住起身

之後去過探朋友(住私家醫院)人少, 佢間房3個人, 唔知計乜房, 但最少人冇咁嘈, 又唔會7點叫醒我朋友,而且探病時間冇公立咁多限制, 我寧願住私家。