潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

洋房

係周大x買左呢隻戒指 $38800 諗住遲啲同女友求婚。
我自己覺得隻色差少少。因為小弟第一次買鑽戒(emoji)‍♂️
請大家比比意見。thx

珍珠宮

joechanho 發表於 18-12-18 23:13
我自己覺得隻色差少少。因為小弟第一次買鑽戒(emoji)‍ ...

講真L色買IF配Good cut好唔值。。。如果有得退就退,冇得退就換過粒G色左右撞MB揀SI嘅石,但cut一定要EX如果唔係就唔閃

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

L color爭d喎

洋房

Winnie_1210 發表於 18-12-18 23:31
講真L色買IF配Good cut好唔值。。。如果有得退就退,冇得退就換過粒G色左右撞MB揀SI嘅石,但cut一 ...

周大x退既話好似8成。另外仲要5%手續費。。
所以想睇下樓上鋪有冇得trade-in果類。唔知咁做值唔值。

洋房

amyamy123 發表於 18-12-18 23:42
L color爭d喎

係呀。好想換左佢

珍珠宮

joechanho 發表於 18-12-18 23:44
周大x退既話好似8成。另外仲要5%手續費。。
所以想睇下樓上鋪有冇得trade-in果類。唔知咁做值唔值。
...

你呢粒好大機會冇人會收不如100%換貨啦

洋房

Winnie_1210 發表於 18-12-18 23:47
你呢粒好大機會冇人會收不如100%換貨啦

咁講好驚驚...如果真係冇人收的話。。唯有換貨啦

男爵府

講多少少比你知,通常買卡裝會買鬆少少,例如1.02 1.03卡咁樣,因為鑲過程有機會有缺損,你再trade出去稱重就有機會唔夠1卡,需知99份同1卡個價都差一截

Btw祝你求婚成功

子爵府

我自己覺得隻色差少少。因為小弟第一次買鑽戒(emoji)‍ ...

就咁睇都好黃喎..
卡裝點都要4個Excellent
凈度肉眼睇唔到瑕疵就得
同埋真係學jm所講
1.02 1.1ct會好d
之前爬文整數塔塔冚會貴dd

洋房

siuballball 發表於 18-12-19 00:09
講多少少比你知,通常買卡裝會買鬆少少,例如1.02 1.03卡咁樣,因為鑲過程有機會有缺損,你再trade出去稱重 ...

thx 知道的了(emoji)(emoji)

洋房

L13 發表於 18-12-19 00:38
就咁睇都好黃喎..
卡裝點都要4個Excellent
凈度肉眼睇唔到瑕疵就得

明白哂。又學倒野。thx(emoji)‍♂️

大宅

joechanho 發表於 18-12-19 07:07
明白哂。又學倒野。thx(emoji)‍♂️

可以賣返俾周大

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

L 色
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

siuballball 發表於 18-12-19 00:09
講多少少比你知,通常買卡裝會買鬆少少,例如1.02 1.03卡咁樣,因為鑲過程有機會有缺損,你再trade出去稱重 ...

男爵府

開心吸收勳章

點解你會選擇呢隻?
唔做定功課去?

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

L色 真係……
買左幾多日 ?即刻換得唔得

洋房

yychu722 發表於 18-12-19 22:04
點解你會選擇呢隻?
唔做定功課去?

唉。只怪自己冇做功課。笨左

洋房

AhiruNoPekkle 發表於 18-12-20 11:03
唔好介意,款都好似麻麻地!

所以好想換左佢

洋房

babyco 發表於 18-12-20 11:05
L色 真係……
買左幾多日 ?即刻換得唔得

買左幾個月。可以回購

首頁

尾頁

跳至