潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

joechanho 發表於 18-12-20 19:27
已經對大鋪失去信心

唔關鋪事,總有人想買大大粒充大,但唔介意色/cut.
不過你上得黎問意見,大家真心答你

大宅

回覆樓主:

del.

大宅

個款唔好睇!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Winnie_1210 發表於 18-12-18 23:31
講真L色買IF配Good cut好唔值。。。如果有得退就退,冇得退就換過粒G色左右撞MB揀SI嘅石,但cut一 ...

係咪把乜形石cut都要ex

別墅

ada0707 發表於 18-12-21 20:25
係咪把乜形石cut都要ex

可以咁講,切割唔好又點會閃?你買得鑽石都係要閃,否則同水晶有咩分別。

大宅

係樓上鋪買祼石同鑲工,同你差不多價錢,1卡,spec 係E color, si2, cut ex. 閃同白,supa like

伯爵府

買左幾錢? 影張單睇下? 周大福好少見L色卡裝石

大宅

生命麵包 發表於 18-12-22 01:20
買左幾錢? 影張單睇下? 周大福好少見L色卡裝石

講真,本人覺得個post好流,一個大男人上baby kingdom嘅潮板,第一次上post又講鑽石,極似打手⋯⋯等D樓上舖人又有幾會叫大家買甘囉,不過樓主可能真的比到張receipt

伯爵府

yinkei 發表於 18-12-22 01:35
講真,本人覺得個post好流,一個大男人上baby kingdom嘅潮板,第一次上post又講鑽石,極似打手⋯⋯等D樓上 ...

等睇單

公爵府

little06 發表於 18-12-20 12:46
男人唔做功課去買真係一定俾人當水魚嫁!
當年我c6 好神心去睇鑽石資料,最尾佢用平你少少價錢買左粒90份F ...

有同感,我情願收到靚色,例如50份,D色,靚cut, 可以簡D款好些,如果女友隻手夠瘦又白,其實可以好閃......望落好似好大咁,起碼有質素先,你呢隻L色,S牌水晶同假鑽都閃過佢......吾好要,退貨啦

男爵府

yinkei 發表於 18-12-22 01:35
講真,本人覺得個post好流,一個大男人上baby kingdom嘅潮板,第一次上post又講鑽石,極似打手⋯⋯等D樓上 ...

首頁

尾頁

跳至