懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

iclegogo 發表於 18-12-19 20:59
點解QE會幫你照咁耐嘅?我12月頭去照結構15分中內照完了

姐妹分享的是 detailed scan 詳細超聲波檢查 可睇其他姐妹回覆 BB每個部位會照3次

男爵府

我幾個月前係QE detailed scan照結構都係15分鐘搞掂,都冇數手指,點解你可以照40min咁耐?! Anyway, 我都滿意QE照結構,所以取消左私家

洋房

fitfit@fatfat 發表於 18-12-19 07:59
醫生話呢個檢查詳細過結構檢查 同要入院由高級醫生做
本身book咗高錦安醫生(遲QE呢個檢查一星期)做結構 ...

我有照過,因為要檢查bb心臟問題,所以要照詳細超聲波,過程同普通產檢一樣,分別在於相當詳細,我當時由顧問醫生檢查,所以會比普通結構更仔細!由於被安排照詳細超聲波大多因為要再做進一步診斷, 所以醫院會安排相當有經驗既醫生幫你做檢查, 係會比到信心你
而詳細超聲波診斷係當作日間入院安排,照完便可以去辦理出院手續
但至少會唔會再去私家就因人而異, 因為我自己有再去劉子健醫生做詳細超聲波診斷(比一般結構收費貴接近4成),買多份安心,買多份保障

複式洋房

fitfit@fatfat 發表於 18-12-19 21:02

姐妹分享的是 detailed scan 詳細超聲波檢查 可睇其 ...

Thanks!原來我搞錯了,而家先知原來仲有一個比照結構更詳細的超聲波我成日聽d人講話私家照結構都照半個中,所以我以為QE 幫我照果個姑娘求其

複式洋房

iclegogo 發表於 18-12-19 20:59
點解QE會幫你照咁耐嘅?我12月頭去照結構15分中內照完了

你咁講,我都唔知點解,我都係12月頭照,但真係照左40分鐘,上一位媽媽都係照左咁耐(因為我等左佢至少半個鐘)。

複式洋房

comeonbb001 發表於 18-12-19 22:59
我幾個月前係QE detailed scan照結構都係15分鐘搞掂,都冇數手指,點解你可以照40min咁耐?! Anyway, 我都 ...

我照個陣係逐隻手指腳指所有器官都數齊哂,先放過我...
係後尾10mins照極都照唔到雙眼先搞左一陣,因為bb用雙手遮住對眼...之後又repeat地照下其他部份,返轉頭照先見到雙眼...終於照完。

首頁

尾頁

跳至