會化妝返工的你...

.oO雪兒Oo.
|
會化妝返工的你,每天起身會預幾多時間先出得門口呢?我覺得自己好慢,每日無一個鐘都出吾到門口
BBJOJO
|
.oO雪兒Oo. 發表於 18-12-19 09:40
會化妝返工的你,每天起身會預幾多時間先出得門口呢?我覺得自己好慢,每日無一個鐘都出吾到門口 ...

45分鐘
petitsomeone
|
我一個鐘內,沖涼洗頭吹頭化妝,熨衫著衫。
little06
|
petitsomeone 發表於 18-12-19 09:52

我都差不多,不過唔沖涼,45分鐘洗頭吹頭化妝著衫。
cecelc
|
45分鐘
mickeymok410
|
半個鐘
muimuichu11
|
我一個鐘洗頭食早餐吹頭化妝換衫
李豆豆
|
petitsomeone 發表於 18-12-19 09:52

咁快手
petitsomeone
|
李豆豆 發表於 18-12-19 10:26
咁快手

日子有功
alicialee1210
|
起身一定要沖涼洗頭,之後又一家要吹頭化妝,我都要45分鐘。不過我化妝好簡單。
fatping
|
會化妝返工的你,每天起身會預幾多時間先出得門口呢?我覺得自己好慢,每日無一個鐘都出吾到門口 ...

其實半小時已經得,梳洗換衫化妝食早餐,但我鍾意慢郁,所以比自己一小時,我化妝唔使5分鐘
Luv-em
|
我只係底妝同畫眉, 齋化妝時間就5分鐘左右.
ltp00222
|
一個鐘 化妝廿分鐘到(要濕fu)換完衫出去食烚蛋 時間岩岩好
李豆豆
|
petitsomeone 發表於 18-12-19 10:33
日子有功

我夜晚沖涼洗頭吹頭都成粒鐘,朝早唔洗做呢d野都要超過半個鐘先出到門口,太厲害

KeekeeNg
|

半個鐘至7個字包括開大、沖涼、洗頭、吹頭、化妝同換衫。
tester5
|

刷牙洗面:5-10分鐘。
食早餐:5分鐘。(optional)
換衫:5分鐘
吹頭:內彎,5分鐘得。
淡妝:遮瑕、底妝、碎粉、畫眉、眼線、lipstick,10分鐘內一定要攪惦。
30分鐘出門口。

月希
|
我早2個鐘起身的...
我返8點..
但我6點起身...整早餐同仔仔食..
仔仔沖完涼到我沖...
佢出門口時我多數岩岩沖完涼...
之後慢慢敷下MASK先化妝出門口
Fishqqma
|

20 mins
Moti
|
一個鐘唔算耐
samsmama
|
Luv-em 發表於 18-12-19 10:56
我只係底妝同畫眉, 齋化妝時間就5分鐘左右.

大約半小時,簡易化妝 打底眼線塗埋睫毛液 胭脂 口紅五分鐘夠晒有突啦!