香港航空

SamSam2003
|
Sumyeema1 發表於 18-12-19 10:44
前一哥今年年頭坐副主席個位,信報大大張相架,跳船就靜靜雞。

一起有古怪,所以前一哥走得咁快
hellohelloruby
|
Sumyeema1 發表於 18-12-19 10:03
乜原來前一哥已跳航,九位董事,五位已經跳船(2018年七月至今)。

間公司內部發生咩事呢?

好驚喎, 買咗2月機票
Joey8
|
hellohelloruby 發表於 18-12-19 12:05
好驚喎, 買咗2月機票

我一月同五月
jcstai
|
聽聞香港航空的20KG行李只可寄一件(不可分兩件寄10KG+10KG), 請問有無JM可以確認?
hellomiki
|
安全才是最主要啦!
sambb
|
今日見佢同中銀出信用卡, 如果又起大樓, 應該都穩陣卦
bero
|
無話可說 發表於 18-12-19 11:50
上網睇新聞知道幾個月,所以唔會太耐前買機票!佢d機又真係好坐,空姐服務好,價錢合理!唔想呢間野出事
...
X 2
jeanne1120
|
聽閒母公司海南航空係有借貸問題。而家中美貿易咁情況,都好難講
如果真係,可能暫時唔坐安全d,資源緊絀,唔知會唔會影響有關航空安全的budget (因為其他野關係基本營運較難cut)
我之前都坐過港航去米子,服務係幾好又夠平。希望間公司捱得過唔好有事。
哈利媽
|
我都買咗1月PACKAGE喎, 快啲買埋保險, 係咪萬一出事都有得赔.
Rapunzel
|
哈利媽 發表於 18-12-19 14:57
我都買咗1月PACKAGE喎, 快啲買埋保險, 係咪萬一出事都有得赔.

梗係啦!
lokyan0901
|
jcstai 發表於 18-12-19 12:34
聽聞香港航空的20KG行李只可寄一件(不可分兩件寄10KG+10KG), 請問有無JM可以確認?
...

我岩岩日本返黎,2個人一共40kg, 分左5件,3個喼+一個行李袋+一箱野食,無問題
NatalieTY
|
我買左2月機票..
會唔會突然執左架
泡泡公主
|
Sumyeema1
|
jeanne1120 發表於 18-12-19 12:56
聽閒母公司海南航空係有借貸問題。而家中美貿易咁情況,都好難講
如果真係,可能暫時唔坐安全d,資源緊絀, ...

我坐過幾次 Hk airline, service 我滿意架,空姐空少都好笑容。

希望佢冇事。
cattz288
|
哈利媽 發表於 18-12-19 14:57

航空公司執粒/非因機件固障停飛都係無得賠架
cattz288
|
泡泡公主 發表於 18-12-19 15:11
香港航空斥資18億興建飛行培訓中心大樓平頂2019年第一季啟用

littlesister
|
千祈唔好執啊,執左冇競爭機票會貴好多
jcstai
|
lokyan0901 發表於 18-12-19 15:05
我岩岩日本返黎,2個人一共40kg, 分左5件,3個喼+一個行李袋+一箱野食,無問題
...
多謝回覆

hhmum
|
hhmum 發表於 18-12-19 10:27
依家佢D機票好平又包行李同餐飲去日本米子$1390真係好心動

攪錯今日買完$1390剛剛上去睇又減左價回來$830 炸
ricecooking
|
littlesister 發表於 18-12-19 17:18
千祈唔好執啊,執左冇競爭機票會貴好多

係啦!港航性價比咁高,近年多數搭佢,好準時,服務唔差,希望捱到過去啦