終於有廉航直飛北海道

SheShehaha
|
專門經營往返日本航線的兩間廉航公司樂桃航空與香草航空,在12月17日共同宣佈,雙方將於2019年中期進行合併,樂桃航空將會分階段接管所有香草航空航線,合併後將會保留樂桃航空品牌,而香草航空的營運將於2019年10月26日結束。
樂桃航空新增航線中最大的亮點是札幌(新千歳)− 首爾(仁川)航線

Cheuk2012    發表於 18-12-19 22:25
Beiku
|

alicialee1210
|

GraceLui
|
ninjarabbit
|

ddfannybb
|

mercurycc
|
正,多個選擇。
米巴太太
|
札幌-首爾? 唔係札幌-香港喎??
藍星人民
|
|
米巴太太 發表於 18-12-19 11:10
札幌-首爾? 唔係札幌-香港喎??

香港-->札幌
香港-->首爾

vunona
|
SheShehaha 發表於 18-12-19 10:48
專門經營往返日本航線的兩間廉航公司樂桃航空與香草航空,在12月17日共同宣佈,雙方將於2019年中期進行合併 ...
韓國(首爾及釜山)廉航 : Jeju-Air, Air-Busan, Eastar, T’Way ...
Bangkok, Kuala Lumper : Air-Asia
Singapore : Scoot
上海春秋航空, Peach (台北)、幾年前已經有飛札幌航線, 不是什麼大新聞
mugtaitai
|
SheShehaha 發表於 18-12-19 10:48
專門經營往返日本航線的兩間廉航公司樂桃航空與香草航空,在12月17日共同宣佈,雙方將於2019年中期進行合併 ...

文中講新增的航線係往返首爾同札幌,唔係香港同札幌喎,我理解錯?
youhello507
|
廉航唔廉,邊個買

有北海道線啫,冇話 hk 直飛
cattz288
|
2521 發表於 18-12-19 11:17
香港-->札幌
香港-->首爾

唔係! 係仁川去札幌
natnat_tsang
|
Very 骨啦.... 依家去北海道直航真係貴過去歐州...有簾航競爭, 點都無貴得咁離譜
pm1202
|
去完首爾玩埋北海道
無話可說
|
都唔係直飛香港!其實要平就一定要轉機,你可以簾航去大阪或東京,再飛北海道,不過好浪費時間!我就唔夠銀兩係唔會出門旅行
SJ6
|
正!
ccli629
|
無話可說 發表於 18-12-19 11:45
都唔係直飛香港!其實要平就一定要轉機,你可以簾航去大阪或東京,再飛北海道,不過好浪費時間!我就唔夠銀兩 ...

其實, HK airline都好平.
下年8月尾 (最後嗰個禮拜), 飛10日, 都係4xxx. 如果早一個禮拜 (around 22號), 都係5xxx, 暑假嚟計好平.

試過9月初2xxx, 接受唔到CX 個價
無話可說
|
ccli629 發表於 18-12-19 17:36
其實, HK airline都好平.
下年8月尾 (最後嗰個禮拜), 飛10日, 都係4xxx. 如果早一個禮拜 (around 22號), ...

係平,不過得20kg,唔太夠用!其實HX時間仲正,希望無事發生!