屯門醫院生b, 老公幾時可以入去陪產

cocococoe
|
聽講座話一入待產房就可以入去陪產,有經驗既媽媽可分享一下? 要開到幾多度先入得去?
chyanb
|
cocococoe 發表於 18-12-19 11:11
聽講座話一入待產房就可以入去陪產,有經驗既媽媽可分享一下? 要開到幾多度先入得去?
...

果陣佢話開左3.4度就入得。我上年生果陣系4度叫我打電話叫老公入
cocococoe
|
chyanb 發表於 18-12-19 16:17
果陣佢話開左3.4度就入得。我上年生果陣系4度叫我打電話叫老公入

咁自己都捱到開4度(emoji)(emoji)(emoji)
chyanb
|
cocococoe 發表於 18-12-19 18:44
咁自己都捱到開4度(emoji)(emoji)(emoji)

有笑氣 忍到既
sandylam2010
|
cocococoe 發表於 18-12-19 11:11
...

我個時即時就有喇,係今年七月尾生既
cocococoe
|
sandylam2010 發表於 18-12-19 19:18
我個時即時就有喇,係今年七月尾生既

一入院就可以?
yee_0808
|
咁洗唔洗填咩申請表?
suki-c
|
yee_0808 發表於 18-12-22 11:37
咁洗唔洗填咩申請表?

唔使,同醫護人員講有人陪產,同埋佢地一定會問你
suki-c
|
我想講,我11月頭生第2胎,我第一胎係兩年前生,今次屯門醫院比兩年前既感覺更好!產前,產程,產後都好好多!今年佢地加左生產球,坐波波(不過我無用到)希望各位在屯門醫院的媽媽順利生產
淳熙媽咪
|
suki-c 發表於 18-12-22 21:30
我想講,我11月頭生第2胎,我第一胎係兩年前生,今次屯門醫院比兩年前既感覺更好!產前,產程,產後都好好 ...

多謝分享,我都係兩年前係tmh生第1胎,依家即將會生第2胎,請問你生第2胎,姑娘係咪已經唔幫你剪啦?
|
cocococoe 發表於 18-12-22 09:48
一入院就可以?

一入產房穿左水就可以
cocococoe
|
sandylam2010 發表於 18-12-23 17:01
一入產房穿左水就可以

第一次生乜都唔識
好緊張~~~~
suki-c
|
淳熙媽咪 發表於 18-12-23 15:51
多謝分享,我都係兩年前係tmh生第1胎,依家即將會生第2胎,請問你生第2胎,姑娘係咪已經唔幫你剪啦?
...

唔係呀!因為我個細囡差唔多8磅,個頭又大,我今次feel到佢剪我,不過感覺唔到痛 反而第一胎我就feel唔到佢剪! 但我兩胎都係生到無力要吸出黎!
|
cocococoe 發表於 18-12-23 17:09
第一次生乜都唔識
好緊張~~~~

我都係第一次咋,我最後食全餐加油
我要做媽媽
|
你要相信你自己肯定可以順產,唔使食全餐,俾D信心自己同bb,加油