當最親密嘅人都「鹽棄」妳/你嘅時候(外貌)...

pbpk03845784
|
有個明友、經常人前人後都話佢先生脫髮好樣衰、成日話如果佢先生吾帶帽都吾想同佢出街、大家點睇??

佢先生其實好唔開心(佢兩公婆都係我地兩公婆朋友)、、、、
Valais
|
咁個女同個男結婚時, 個男既頭髮係唔係好濃密? 如果係, 會明白個女會咁諗

但外貌呢樣嘢, 真係隨時間而改變.
同時, 大家都控制唔到.

真係覺得接受唔到, 可以帶假髮或植髮.

losttoa
|
你同佢大家都女人又係朋友,不如你私下勸下佢
LEE-Baby
|
佢自己好靚?
圓圓2017
|
pbpk03845784 發表於 18-12-19 11:15
有個明友、經常人前人後都話佢先生脫髮好樣衰、成日話如果佢先生吾帶帽都吾想同佢出街、大家點睇??

佢先 ...

我自己都開始脫髮,好彩老公冇嫌棄,如果不是,我會好伤心,
|
Valais 發表於 18-12-19 11:22
咁個女同個男結婚時, 個男既頭髮係唔係好濃密? 如果係, 會明白個女會咁諗

但外貌呢樣嘢, 真係隨時間而改變 ...

其實佢地結左婚都拾幾廿年、佢先生係冇咩頭髮、平時出街都會戴帽、衣著都吾錯、但返工不能戴帽就望落光頭咁。。。

個重點係、如設身處地、我會好吾開心個另一半成日提住哩D野。。。
milktealai
|
男人禿頭已經好傷心下,老婆仲咁講
sg51244
|
即好似有啲男人都會嫌另一半變肥c9黃面婆一樣,唔係人人接受到另一半變醜
|
losttoa 發表於 18-12-19 11:23
你同佢大家都女人又係朋友,不如你私下勸下佢

講過啦、佢話佢先生唔介意佢講喎、查實係佢唔知佢先坐好唔LIKE/HAPPY...
|
LEE-Baby 發表於 18-12-19 11:24
佢自己好靚?

正常一般吾醜囉
焦糖媽
|
頭髮呢啲控制唔到, 身型你都話可以 keep 下, 因呢樣野嫌棄好無品
小肥兔
|
呢個想法好唔成熟, 身邊任何人都會年老色衰,。包括佢自己都會, 心只有痛,從不嫌棄, 如果只係色衰, 而身體健健康康, 會好感恩
|
milktealai 發表於 18-12-19 11:26
男人禿頭已經好傷心下,老婆仲咁講

係喎、男人一個禿頭、一個不舉真係好致命
|
小肥兔 發表於 18-12-19 11:30
呢個想法好唔成熟, 身邊任何人都會年老色衰,。包括佢自己都會, 心只有痛,從不嫌棄, 如果只係色衰, 而 ...

Agree
無話可說
|
係人面前講又唔係幾好! 其實介意都無計,想辦法囉,無辦法改變咪算囉!
brindlewin
|
pbpk03845784 發表於 18-12-19 11:15

佢先 ...

我會鼓勵男方剃光 著得型仔啲
mmk
|
pbpk03845784 發表於 18-12-19 11:30

我自己覺得有髮根嘅光頭唔難睇,好多鬼佬都光頭,都好有型,但光到令立立嗰種就肉酸啲
redhot
|
pbpk03845784 發表於 18-12-19 11:30

刮光個頭囉,一樣可以好型,睇你個人有冇自信
冬瓜籽
|
咁樣好傷心
Msolivialeung
|
到時老公去搵小三,小四就怪自己!
邊個想日對夜對既伴侶都唔體諒自己?