自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我睇極都睇唔明既,咁不過我又無坐定定既,伍允龍做呢D角色好似唔太岩,同做貓仔既cool同型差好遠, signal wong & 江嘉敏呢pair硬係睇極都唔投入既......

複式洋房

多利是 發表於 18-12-19 11:22
我睇極都睇唔明既,咁不過我又無坐定定既,伍允龍做呢D角色好似唔太岩,同做貓仔既cool同型差好遠, signal won ...

主線 - 三兄弟尋親,追查父母被殺真相。
副線/訊息 - 網絡世界陰暗面,信息自由化 ,管治陰謀- 影子政府,為維護香港開放式金融制度/繁榮安定,打倒大鱷風光背後,是否隱藏不可告人的秘密,又有多少人犧牲了和被犧牲呢?
套野要俾d心力睇,好多細節位,逐步解迷。

sampcy    發表於 18-12-19 16:03
唔係媽媽,但就好貪靚呀~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

signal wong & 江嘉敏呢pair硬係睇極都唔投入
極同意
大事化小, 小事化毛.........

公爵府

kmbb519 發表於 18-12-19 14:03
signal wong & 江嘉敏呢pair硬係睇極都唔投入
極同意

江嘉敏比其餘两女角遜色,陳庭欣做配角仲好過佢

珍珠宮

最後這個星期劇情好拖長

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

多利是 發表於 18-12-19 11:22
我睇極都睇唔明既,咁不過我又無坐定定既,伍允龍做呢D角色好似唔太岩,同做貓仔既cool同型差好遠, signal won ...

Agree

大宅

回覆樓主:

江嘉敏成日扮可愛扮細路女,同王浩信一啲都唔襯。

水晶宮

baby0525 發表於 18-12-19 14:30
江嘉敏成日扮可愛扮細路女,同王浩信一啲都唔襯。

係呀,硬係睇極都唔順眼既,好似老豆同女咁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

容易明白過“救妻同學會”

琥珀宮

公爵府

CACACAROL 發表於 18-12-19 14:22
最後這個星期劇情好拖長

其實仲有其他角色有真正身份

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

錯綜複雜

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kmbb519 發表於 18-12-19 14:03
極同意

超級同意

水晶宮

toyocat 發表於 18-12-19 14:33
容易明白過“救妻同學會”

對! 這套更難頂

子爵府

親子王國15週年勳章

呢套已經容易明。。。求妻同學會仲亂。

失散三兄弟追查父母被殺嘅陰謀,大佬 Iron 性格衝動,蠻牛一條。二弟 Leo 沈默寡言,除左兩兄弟,最親嘅人就係 Stone 同 Oli 兩個出生入死嘅拍檔。三弟 Fever 網絡教主,表面風趣幽默,實際成日收收埋埋,好多野都唔會同人講。

三個兄弟查父母被殺真相,以為蔣萬祺係殺人兇手,點知原來騎士會(前政府高官)係利用左佢地去剷除一個敵人。同時,Oli 被 Dark Web 大佬索倫(潘志文/龐仕佳)暗殺,揭發 Stone 原來係龐仕佳個養子,係要潛伏在 Leo 身邊,可惜之後 Stone 為 Leo 擋子彈犧牲。龐仕佳好有可能又係利用呢三兄弟去報復騎士會。三兄弟就要對付兩邊嘅人。

劇集背後意思上面講得好清楚。

呢套係節奏比較快,伏線多,其實套劇好多細節可以在隱晦 d,咁樣會再好睇 d。馬斯婷果邊我有 d 接受唔到,感覺 Fever 好似對住個大唔透嘅細妹咁。

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

但最值得反思係 Fever 嘅 “得網絡,得世界”,網絡成就左佢,但最後亦係網絡打敗佢。呢句話亦凸顯到 Fever 洞若觀火,但有時候過份自信。騎士會同索倫亦如是。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

有時見到佢話控制對方個腦,尋找父母,不排除要去火星搵

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 16:26
但最值得反思係 Fever 嘅 “得網絡,得世界”,網絡成就左佢,但最後亦係網絡打敗佢。呢句話亦凸顯到 Fever ...

水能載舟,亦能覆舟的道理。我打算結局左之後重新看一次。。。感覺好多位仲係miss左。。

複式洋房

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 16:22
呢套已經容易明。。。求妻同學會仲亂。

失散三兄弟追查父母被殺嘅陰謀,大佬 Iron 性格衝動,蠻牛一條。二 ...

定係Fever先係二哥?Leo係三弟?

其實Signal個網絡教主 look望落young過羊明一截。。。我都成日覺得Leo是二哥,Fever先係細佬

子爵府

親子王國15週年勳章

小怡 發表於 18-12-19 16:54
定係Fever先係二哥?Leo係三弟?

其實Signal個網絡教主 look望落young過羊明一截。。。我都成日覺得Leo是 ...

Fever 係三弟,因為之前 Leo 話要搵返同佢一齊去英國果個 BB 仔。

首頁

尾頁

跳至