屋企用緊乾衣機既JM請進!

annz
|
屋企地方淺窄,本身曬衫既地方都已經唔係好夠
生咗小朋友之後每日要洗既衫就變得更多
有時D衫多到要晾係室內,真心阻訂
所以呢排同C6商量不如買部乾衣機
但又唔知買邊部比較好...
屋企用緊乾衣機既JM有冇好推介呀?Thanks!

力神
|
金章用左3年好用
conniemar
|
philco,10年前買仲運作良好,1日最少1機衫
cat_hellobb
|
我用town gas乾衣機全棉質唔可以乾縮水.
20150618bb
|
annz 發表於 18-12-19 11:40
有時D衫多到要晾係室 ...
無地方無計,其實呢類乾衣機對現在衣服物料相當唔好
PCCW2319
|

我用緊samsung洗衣乾衣機。 用左差不多1年代, 覺得OK。 已經無你客廳晾衫好耐。部抽濕機真係潮濕日子至開。
brindlewin
|

地方淺窄可以考慮買兩用(洗衣乾衣機)。省地方。

我用開煤氣乾衣,我覺得好好用,尤其乾被,厚衣,控溫好些。
kennis_t
|
conniemar 發表於 18-12-19 11:59
philco,10年前買仲運作良好,1日最少1機衫
想問下, 洗衣機都係用philco 嗎?
願我能
|
廚房有無地方放煤氣乾衣機?
用過二合一同煤氣乾衣機,煤氣好用好多。
samo
|
用緊煤氣乾衣機超過廿年,好用
wiyi
|
建議樓主買部有蒸汽除皺功能既!
我對上個部冇…有時乾完D衫出黎好似咸菜咁
燙都有排你燙

Poyau
|
乾衣機 小心BB衫會縮水同皺
annz
|
見有好多JM推介煤氣乾衣機
想問下煤氣干依幾同電乾衣機兩種既優缺點分別係咩呀?
電既唔好用嗎?

mhjennifer
|
annz 發表於 18-12-19 14:52
見有好多JM推介煤氣乾衣機
想問下煤氣干依幾同電乾衣機兩種既優缺點分別係咩呀?
電既唔好用嗎? ...

我用Panasonic 電乾衣機,掛喺洗衣機上面嗰啲,我覺得唔錯,又唔覺電費貴咗好多,除咗麻質唔乾得,其他都ok
bearbb5
|
回覆 PCCW2319 的帖子

請問洗衣乾衣共用幾多小時呢? 我晚上才回家開機..諗緊要幾點才可拎返D衫出來
bobo620
|
PCCW2319 發表於 18-12-19 12:02
我用緊samsung洗衣乾衣機。 用左差不多1年代, 覺得OK。 已經無你客廳晾衫好耐。部抽濕機真係潮濕日子至開 ...

你用邊部?我有縮水
bufferzone
|
我用西門子冷凝式乾衣機,不用駁喉,覺得幾好

煤氣乾衣機所知要駁喉,樓主最好先了解清楚
PCCW2319
|
bearbb5 發表於 18-12-19 17:39
回覆 PCCW2319 的帖子

請問洗衣乾衣共用幾多小時呢? 我晚上才回家開機..諗緊要幾點才可拎返D衫出來

我嗰部乾衣部份應該係自動感應。

當轉去乾衣制式時, 會顯示2:10(即2小時10分)。 但佢會左轉右轉, 之後會再顯示實際乾衣時間。

所以要乾幾耐, 就要睇你要乾既衣服多少。

我通常1機衫褲會分2次乾。
PCCW2319
|
bobo620 發表於 18-12-19 17:44
你用邊部?我有縮水

都有d架, 但又唔會好明顯1次即縮得好多。
H.O.P.E
|
剛換左部panasonic 二合一,用左幾日覺得幾好!