愛到最後得番錢,係咪一件好事?

開不了口
|
離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 女嘅一直希望挽回,但男嘅唔肯,情感上係咪唔再搵會比較開心?
小可愛11
|
開不了口 發表於 18-12-19 11:47
離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 ...

愛情係雙向,如果只得一方嘅情感,勉強都冇幸福。
20150618bb
|
離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 ...
又會甘??
cinda72.
|

都總好過最後乜都冇啦
開不了口
|
20150618bb 發表於 18-12-19 11:49
又會甘??

係囉,係咪好多離左婚嘅男人都仲對前妻咁 慷慨
開不了口
|
cinda72. 發表於 18-12-19 11:50
都總好過最後乜都冇啦

但情感上女嘅難受
Mnbvcxdsa
|
好過乜都無
SuperChanB
|
最後記得識得放手,祝福對方,唔係每個人分開都有錢
身邊幾個朋友離咗婚,帶住1-3個小朋友,前夫都係唔會比生活費就算個官判左要比生活費,啲賤男唔肯比咁又點啫
日日打去嘈,WhatsApp都唔會比

有啲男人真係覺得仔女老婆係衣服,唔要就唔要,一蚊都唔會俾
stagea    發表於 18-12-19 12:03
20150618bb
|
開不了口 發表於 18-12-19 11:51
更唔係喇,有的有仔女連膳養費,都走数唔知幾多
Valais
|

有 d 男人,係唔想女人管住晒,要自由
但男既唔係唔愛個女人

個男仲關心同照顧前妻同小朋友,
又比錢個前妻。

已經非常好。

唔好再逼個男一齊。

嚇到個男走咗乜都唔理,
咪仲衰

cinda72.
|
開不了口 發表於 18-12-19 11:52
但情感上女嘅難受

但愛係雙向,對方唔再愛,咁點呢?
一係就行動去挽回,但呢個過程好艱辛,坐係度等回心轉意,咪姜太公釣魚
phchan
|

就正如好多有錢人,可以繼續比錢你養你,但他心已不在,要和其他女人一齊,至少他願意為你付出金錢,但感情或時間不會給你了,
我有個朋友都是這樣,男的要和另一個女人一起,樓及仔女全部比晒前老婆冇問題,他只要自由,可以和另一個女人一齊
這樣已經算好好,我另一個朋友,男的與小三一齊,女的什麼也沒有,沒地方住沒錢,要帶住對仔女自己租地方住,申請公屋‥‥
baby7
|
通常人都係得一想二嘅
其實真係好少有男人離左婚都仲咁有情有義。

既然無希望
不如嘗試放下
出面好多離婚後的女人也無咁幸運仲得到經濟上的照顧。

pigmei
|

勉強無幸福,有緣自然會在一起
寶貝樂樂
|
開不了口 發表於 18-12-19 11:51

no la
Whitechocolate
|
回覆 開不了口 的帖子

勸你向前行。你已俾好多人好。好好諗下,日後生活仲實際。
琛媽
|
其實咁幾好呀有人關心又唔洗為錢煩,各自有自己空間,反而仲可以天長地久,到老佢仲在身邊都有可能
tkop
|

咁好過你打本比佢
stagea
|
phchan 發表於 18-12-19 11:56
就正如好多有錢人,可以繼續比錢你養你,但他心已不在,要和其他女人一齊,至少他願意為你付出金錢,但感情 ...

我個朋友都係咁, 佢無小朋友, 都係離左婚, 俾左一大筆錢同樓佢, 但個男人已離開了
|
只係好過無