自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁幾好呀!!!(當我現實LA!!!)

琥珀宮

畀面勳章

咩原因離婚先?個男既唔愛個 ex 啫,但都可能有親情既,始終相處咁多年

象牙宮

回覆樓主:

仲肯經濟支持,算好好啦!仲想點呢....

翡翠宮

回覆樓主:

嘩,咁正!

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

離左婚番回現實,錢先係重點,既然對方肯比,當然樂意接受!
感情双向嘅,一方冇都冇可能著!

男爵府

回覆樓主

佢用錢去買自己幸福

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Whitechocolate 發表於 18-12-19 12:02
回覆 開不了口 的帖子

Agree

子爵府

有錢好過無,好過d賤男唔理仔女錢又唔比

子爵府

cy101 發表於 18-12-19 15:55
咁幾好呀!!!(當我現實LA!!!)

糸拉,有$洗最happy....男人吾一定要有但$不可能沒有

男爵府

虎到金來勳章

開不了口 發表於 18-12-19 11:47
離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 ...

咁有錢好過兩樣都無既!
心情勁好!

珍珠宮

開不了口 發表於 18-12-19 15:54
因為佢傷得我實在太深,如果佢唔會再返黎,我真係寧願唔接觸去忘記佢

其實接唔接觸權在你,你仲想復合咪你想多咗:
佢“好人”未必覺得內疚咩,但有必要減少對子女嘅影響,佢能做嘅咪做足。
痛苦係你明知對方無意回頭,按耐不住有期望,如能轉移去搞事業都係好事。
所以件事主要係你打算點保護/善待自已。

有朋友情況同你相似,但佢係傷心到極&決心離婚那個,因為做咗多年FTM,佢要獨立真係要男方俾埋創業錢,set定一年邊啲日子會雙方同仔女一齊過直到佢地成年,兩個人之間就一刀兩斷。事業上軌後,子女大學都畢業了,前夫女友車車轉,佢依家亦有“新歡”,撞到仲識笑住打招呼。

男爵府

brindlewin 發表於 18-12-19 22:06
其實接唔接觸權在你,你仲想復合咪你想多咗:
佢“好人”未必覺得內疚咩,但有必要減少對子女嘅影響,佢能 ...

你朋友好堅強,唔知幾時我先可以做到咁

男爵府

回覆樓主:

到我唔聽佢一個月電話,到有日聽左,佢關心我幾句之後問我係咪想個女忘記佢所以唔覆佢,到我話係我唔想再接觸佢,佢把聲即刻變左唔開心咁,話唔講住喇,我有事做,唔知佢真係唔開心,定係覺得我話要唔接觸佢,覺得我唔成熟,所以佢唔想再講

珍珠宮

男人俾錢前妻&子女,只覺得係責任,係令佢自己良心好過點。。。
係親情,好似親戚/好親好親既人,但冇愛情。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

可能內疚感!所以作出有限度距離關心.

他可能對你不是愛情關懷.
他雖然背負了對你承諾.
但可能要做爸爸責任都是要的.

男爵府

circle119 發表於 18-12-19 23:43
可能內疚感!所以作出有限度距離關心.

他可能對你不是愛情關懷.

車,佢就算係度果時,隨左俾錢,無咩盡過做爸爸嘅責任,無咩陪過個女的

珍珠宮

好媽媽勳章

開不了口 發表於 18-12-19 23:51
車,佢就算係度果時,隨左俾錢,無咩盡過做爸爸嘅責任,無咩陪過個女的
...

我都是估、都同意上面說
這樣良心好過D

果時和現在(他立場不同)

首頁

尾頁

跳至