自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

只能說男的有責任心, 離左婚咁對你算係咁, 呢個世界有幾多離左婚仲咁照顧你呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

stagea 發表於 18-12-19 12:04
我個朋友都係咁, 佢無小朋友, 都係離左婚, 俾左一大筆錢同樓佢, 但個男人已離開了
...

所以是不幸中之大幸,至少不用為生活而徬徨

oni2    發表於 18-12-19 14:52

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

phchan 發表於 18-12-19 12:07
所以是不幸中之大幸,至少不用為生活而徬徨

係, 我朋友辭埋工...係屋企HEA

禁止訪問

水晶宮

開不了口 發表於 18-12-19 11:52
但情感上女嘅難受

起碼錢銀上不會,好多人兩樣都難受

用戶要求終止服務

開不了口 發表於 18-12-19 11:47
離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 ...

起碼經濟上唔使諗

公爵府

離左婚,前夫仲好關心自己同仔女,又打本俾自己做生意,關於錢銀的基本上要乜都有乜咁濟,究竟係咪一件好事 ...

好過無

琥珀宮

男嘅可能只係內疚

大宅

唔知係唔係好,但一定唔係最壞
想當年我老豆包二奶,一走了之,一個銀仔都無留低
打官司,法律制裁下先俾幾千元膳養費
幾千元點解一家三口? (我仲有個細佬)
搞到我媽要出去做野,佢讀書唔多,要做D辛苦工,捱得好慘,我地又少左時間同媽咪一齊,真係諗起個鼻都有D酸

我覺得做男人衰極都要對自己仔女負責
就算出去搵第二個女人, 要同老婆離婚,都唔可以對自己仔女置之不理

樓主,感情無得勉強,唔好咁上心啦,咁樣你自己都活得唔夠好

侯爵府

比我寧願向前望、有日前夫識左第二個仲難受
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我估呢d男人佔一半,我亞爸都係咁,就因為會比錢,我亞媽都吾會對佢太差,呢d叫再見亦是朋友吧!

伯爵府

有錢總是好,至少煩小樣。 至於心情,終有日會放低。

琥珀宮

算係咁

公爵府

回覆樓主:

好過咩都無!呢D男人算有良心!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

好過連錢都無

男爵府

未必係好事, 但起碼唔係壞事

水晶宮

回覆樓主:

要離婚,梗係慘。但肯比錢,已經係不幸中的萬幸。

珍珠宮

為了小朋友振作,日子過去,心情一定過去。

男爵府

回覆樓主:

.

首頁

尾頁

跳至