1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

上個月手足口病好返,唔夠一個星期又有啲發燒傷風咳感冒 ,傷風咳咗成個禮拜都仲未好,有痰,明天就要打一歲針啦!我驚佢打完冇胃口食嘢,因為呢排病胃口都比較差 , 想畀阿b回一回氣 ,我打去問家庭醫生,佢都唔建議bb病去打,不過佢又冇呢種針打,晏些打去兒科醫生問下,有冇媽媽試過有經驗, 如果出私家打,會唔會接得到健康院之前打嘅針呢?有冇媽媽有經驗可以分享呀?謝謝!

子爵府

回覆 ling103 的帖子

你有冇打返去健康院問,可唔可以推遲少少先打?

複式洋房

ling103 發表於 18-12-19 13:16
上個月手足口病好返,唔夠一個星期又有啲發燒傷風咳感冒 ,傷風咳咗成個禮拜都仲未好,有痰,明天就要打一 ...

明天打針前都會見姑娘 到時話佢知bb仲有唔舒服 應該都唔會比你打再約期 放心

大宅

HOPEFORBB 發表於 18-12-19 16:23

你有冇打返去健康院問,可唔可以推遲少少先打?

起初bb媽媽打去改,佢話要改到佢一月尾二月頭, 咁快將過年 ,咁我後呢今日打去,我話我孫仲發緊燒,可唔可以改遲啲打,個小姐好好問我想改幾時,咁後來就改在1月3號囉!咁就放心啲,起碼都俾bb回下氣先啦!

大宅

StCharm 發表於 18-12-19 16:55
明天打針前都會見姑娘 到時話佢知bb仲有唔舒服 應該都唔會比你打再約期 放心
...

bb媽咪打去改,佢話要改到一月尾二月頭咁上下先有期呀!咁我同佢講,Bb嘅情況咁後,佢肯畀一月三號我囉!

子爵府

咁就好喇,因為正常係唔會係BB有唔舒服都迫佢打

珍珠宮

ling103 發表於 18-12-19 17:09
bb媽咪打去改,佢話要改到一月尾二月頭咁上下先有期呀!咁我同佢講,Bb嘅情況咁後,佢肯畀一月三號我囉!
...

咁就好喇,放心喇,一般都會人性化嘅

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系吖,BB唔舒服系唔可以找針架。

珍珠宮

haha748494 發表於 18-12-21 22:59
系吖,BB唔舒服系唔可以找針架。

對亞,同意呢個媽咪嘅意見

大宅

ling103 發表於 18-12-19 13:16
上個月手足口病好返,唔夠一個星期又有啲發燒傷風咳感冒 ,傷風咳咗成個禮拜都仲未好,有痰,明天就要打一 ...

多謝各位意見!昨日Bb打左一歲針啦!今日可以飲開奶茶或七星茶嗎?飲左會唔會舒服d呢?

首頁

尾頁

跳至