窮就唔好學人去旅行

泡泡公主
|

四大港男遊日闖札幌機場Hello Kitty餐廳飲免費水高談闊論冇幫襯

霸一排位坐, 然後個個都去自助飲水機攞杯裝水, 裝完水飲就拎手機出黎玩
職員眼望望無出聲, 過左大約大半個鐘飲夠玩夠之後, 就施施然走人, 乜都無幫襯

真係影衰晒香港人

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2233771/%E5%9B%9B%E6%B8%AF%E7%94%B7%E9%81%8A%E6%97%A5%E9%97%96%20Hello%20Kitty%20%E9%A4%90%E5%BB%B3%E9%A3%B2%E5%85%8D%E8%B2%BB%E6%B0%B4%E5%86%87%E5%B9%AB%E8%A5%AF%EF%BC%81%E7%B6%B2%E6%B0%91%EF%BC%9A%E4%BA%BA%E6%A0%BC%E5%95%8F%E9%A1%8C

little06
|
堅樣衰
仲要男人老狗入hello kitty 咁揚
Ashleycorina
|
之前去日本,人地有休息地方有refreshment
有instant coffee同茶,好多香港人入去飲,仲拎好多走,拎到無曬
bb2
|

littlemelody
|
Ashleycorina 發表於 18-12-19 15:06
之前去日本,人地有休息地方有refreshment
有instant coffee同茶,好多香港人入去飲,仲拎好多走,拎到無 ...

自己唔知醜, 都唔好影衰埋其他香港
Ashleycorina
|
littlemelody 發表於 18-12-19 15:08
自己唔知醜, 都唔好影衰埋其他香港

我立即走,因為我覺得好樣衰
Minnacat
|
泡泡公主 發表於 18-12-19 15:02
四大港男遊日闖札幌機場Hello Kitty餐廳飲免費水高談闊論冇幫襯

霸一排位坐, 然後個個都去自助飲水機攞杯 ...

其實就算香港,大把家長小朋友去做功課,冇幫襯之餘仲要霸足幾個鐘!
泡泡公主
|
little06 發表於 18-12-19 15:04
堅樣衰
仲要男人老狗入hello kitty 咁揚

超級樣衰

yurijm
|
香港都係
M記成日有人補習、賣保險
有次仲見過傾租約

nobodyfool
|
肉酸到嘔……
Valais
|
其實.....
好多香港人都係咁.
M 記, S 及 P 咖啡店, 大 XX....

只係佢地將呢個習慣帶出香港
esmehouse
|
終極熊貓
|
泡泡公主 發表於 18-12-19 15:02

霸一排位坐, 然後個個都去自助飲水機攞杯 ...

你係親身見定轉載?
泡泡公主
|
終極熊貓 發表於 18-12-19 15:21
你係親身見定轉載?

轉戴

維尼仔
|

bbbusy
|
lovececing
|
好心唔好咁樣衰啦,點做得出嫁
sweetiesbear
|
認同,旅行玩到咁肉酸真係唔好去
yvonne818
|

mameme
|
話唔定人地又係免費旅遊任住任食.....攞啲嘢返香港仲有錢收呢! 連杯水都慳埋...零駛費仲有錢袋! 夠晒盡