自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

annie4 發表於 18-12-20 00:40
未試過,想請教搵BA化收費係點㗎?

個個牌子唔同

我有 Urban Decay member
一年有4次 makeup services

有d牌子就買嘢之後有makeup services

所以要自己去問下喇

別墅

thunder_bunny 發表於 18-12-20 00:54
個個牌子唔同

我有 Urban Decay member

謝謝

水晶宮

happtstar 發表於 18-12-19 15:26
唔識買,唔係公司要出席場合都唔會買,我平時一d化妝都冇

有Annual dinner ?

搵人化啦
學得黎出年了
除非你有興趣慢慢學

其實化妝可以好簡單又得
好覆習又得

Base, 粉底
眉,胭脂,
如果短時期未識點化眼妝的話就用啡色eyeshadow 掃少少眼皮摺位就得
唇膏~

搞掂

禁止訪問

侯爵府

如果新手真係唔好亂來,好易出事。
身邊有冇識化妝嘅朋友可以幫下你?
再唔係好似其他jm提議,去啲化妝品專櫃度問下有冇咩化妝服務,或者幫襯買一兩件產品之後,送個免費化妝?

水晶宮

回覆樓主:

出去化, 幾舊水仲可以換番產品

珍珠宮

切忌好似我咁,乜都買齊,分享失敗案例

眼線筆:大家都話新手用筆最穩陣,我買左最平實的筆,用左半年後,去左一半,咁岩發現原來有閃粉款眼線筆,即買,舊果枝就無再用

眉筆:用極都畫得差,後來發現,粉岩自己多啲,無再用筆

眼影:哇,依隻色靚,買,哇~果隻色都靚,買,死火,眼影咪睇佢細細件,反而用得最慢,鬼咩,眼皮個位咁細,唉

假眼捷毛:係呀,係好靚呀,但次次化妝都吳夠時間,臨時改做捷毛液算了

最後,有一個朋友新手想學化妝,佢話自己吳係成日化,問我有無二手化妝品轉贈佢,最好係就快用完果啲,於是我比左一枝岩岩講嘅用左一半的眼線筆佢,一枝買錯色的唇線筆,眉筆,一盒藍漸變眼影,一盒啡漸變眼影佢,佢都嫌多,再係斷捨離原因下,送左盒粉紅漸變比姑仔,其餘果啲眼影,好近似的色/不襯我的色的唇膏唇彩,假眼捷毛,送左比教跳舞嘅朋友,比佢用黎幫學生化妝用,我個化妝袋先無咁眼冤

男爵府

Bb cushion , 唇膏,眼影,陰影粉連胭脂,最basic

水晶宮

Angel_Rose 發表於 18-12-24 17:19
切忌好似我咁,乜都買齊,分享失敗案例

眼線筆:大家都話新手用筆最穩陣,我買左最平實的筆,用左半年後,去左一 ...

我覺得粉底先最難買, 太厚,太薄唔遮瑕,唔貼面,太白,太黃,浮。。。。。

水晶宮

回覆樓主:

其實功多藝熟。

可以的話搵有化開妝嘅朋友幫下手,陪你一齊買俾意見。

如果唔想麻煩朋友,其實我會建議你去M.A.C., 買嘢會教化妝。

同埋佢D嘢好用又唔算好貴。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

最基本粉底,眉筆,mascara,唇膏

首頁

尾頁

跳至