美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BOOTS no.7 眉粉好好用,不過香港好少地方有得賣,多數係英國親人買俾我

禁止訪問

男爵府

jacquesau 發表於 18-12-20 16:18
maybeline fit me concealer
canmake/visee/kate eye shadow, eyeliner, brush
rimmel foundation, brush, ...

請問rimmel foundation好似有好多款,系邊款呢?
佢遮暇得唔得? 我塊面泛紅+少少斑,唔知得唔得呢?

大宅

回覆樓主:

我啲eye make up remover會用開架。任何日本牌子,只要半水半油嘅都落得好乾淨。

禁止訪問

複式洋房

Opera

大宅

pang90 發表於 18-12-21 16:15
我反而鍾意用歐美mascara,日系好難卸
Maybelline嘅好用

日系好好卸wor,dejavu d mascara用暖水已經可以卸,連眼唇卸妝都可以慳返

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我呀。新寵係media,用緊佢濕粉,碎粉,眉筆,胭脂,眼線液
睫毛液用D字頭果隻
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

touchmagic 發表於 18-12-19 16:52
各位jm會唔會用開架化妝品架?
開架其實好多高品質野,
有時未必要買大牌啦!

Kate、excel眼影,粉質好細滑不飛粉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Rita 發表於 18-12-25 16:10
我呀。新寵係media,用緊佢濕粉,碎粉,眉筆,胭脂,眼線液
睫毛液用D字頭果隻
...
我用開MEDIA補濕粉底液,但中午會較暗沈。
唔知點可以持久d。

子爵府

NatalieTY 發表於 18-12-19 19:04
MJ mascara用左超過10年

X2

子爵府

Rita 發表於 18-12-25 16:10
睫毛液用D字頭果隻
...

Media隻眉筆超好用,又吾易脫色,已回購10多支

大宅

2018母親節勳章 2018復活節勳章

最鐘意用opera,尋晚聖誕節出去補妝又方便,我拎iphone後面個鏡黎補2下唔怕會,出界又last得耐

水晶宮

2024年龍年勳章

tester5 發表於 18-12-25 16:58
我用開MEDIA補濕粉底液,但中午會較暗沈。
唔知點可以持久d。

我又冇為意喎
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

侯爵府

D.up 同 dejavu liquid eye liner。

Media 濕粉 (唔覺有變暗,反而suqqu有變暗)。

之前有好多人讚dejavu pencil eyeliner ;係好易上色同滑,試上手背唔甩色,但係用嚟畫內眼線都係甩(唔使兩三個鐘眼肚尾會黑黑地)。

禁止訪問

男爵府

prittl 發表於 18-12-27 12:57
我鍾意用maybelline同loreal
maybelline fit me系超好用,又成日做減價!

maybelline fit me係好好用。我用綠色那支粉底液120色,成日都見有ㄧset粉底液+眼唇卸妝液賣$99(屈記),超抵!

複式洋房

有用呀~~Canmake 同Kate 都好用!

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 WY2864 的帖子

請問beauty box系未間間Watsons都有架?我都成日行Watsons但係我唔多覺眼有

大宅

回覆樓主:

用!仲多數用開架,特別係彩妝類。好多開架都又平又好用,色又靚,絕對唔差得過大牌,甚至好過佢地。其實有啲開架牌子同啲專櫃品牌分分鐘同廠做,好似C牌同bourjois。底妝就可以揀返啲專櫃牌子,因為色號分得仔細啲。但最近試左kate嘅粉底液,覺得

首頁

尾頁

跳至