耳仔成日塞住,有無媽咪都係咁?

elmo_jim
|
而家25weeks,單邊耳仔成日塞塞地,問過醫生話關荷爾蒙事,唔知大家有無試過,搞到個人無乜心機,好辛苦
我要做媽媽
|
我真係冇咁既問題,你睇既係專科醫生?
bchuma
|
elmo_jim 發表於 18-12-19 19:20
而家25weeks,單邊耳仔成日塞塞地,問過醫生話關荷爾蒙事,唔知大家有無試過,搞到個人無乜心機,好辛苦
...

無試過呢個問題,我係手痛。
camille_wilson
|
...

上胎成日塞,一唔夠氣同攰就塞,只要瞓平,頭瞓低少少好似腦充血咁瞓一陣就通返。
elmo_jim
|
我要做媽媽 發表於 18-12-19 20:00
我真係冇咁既問題,你睇既係專科醫生?

係產科,唔係耳鼻喉啊。。(emoji)
elmo_jim
|
bchuma 發表於 18-12-19 22:11
無試過呢個問題,我係手痛。

o...我間唔使腰痛。。無手痛,但你手係邊度痛?
elmo_jim
|
camille_wilson 發表於 18-12-19 22:45
上胎成日塞,一唔夠氣同攰就塞,只要瞓平,頭瞓低少少好似腦充血咁瞓一陣就通返。
...

好呀,我試試...唔該晒你的建議
dunuknow_ww
|
我有呀!!16wk開始成日塞,有時兩邊都會塞,但我無特別處理,唔理佢一排又自己通返,而家20wk又無咁密了
catcatkenken
|
我現在20週也試過兩次右邊耳仔塞,好吾自然。原本以為作感冒,但又冇徵兆。原來也是懷孕由起,多謝你的分享。
elmo_jim
|
dunuknow_ww 發表於 18-12-20 08:03
我有呀!!16wk開始成日塞,有時兩邊都會塞,但我無特別處理,唔理佢一排又自己通返,而家20wk又無咁密了
...

咁咪好囉。。希望大家唔好再塞
elmo_jim
|
catcatkenken 發表於 18-12-20 08:53
我現在20週也試過兩次右邊耳仔塞,好吾自然。原本以為作感冒,但又冇徵兆。原來也是懷孕由起,多謝你的分享。 ...

我都係右邊,乜咁岩呀?(emoji)
missck
|
elmo_jim 發表於 18-12-20 09:46
我都係右邊,乜咁岩呀?(emoji)

我都係右邊呀,間唔時突然就塞,係好唔知點咁,不過我冇理因為之後就無端端自己通番
呀依呀唷
|
我而家15w 由10w 開始就長期塞住 過一排又通返 通常通返幾分鐘又塞返 所以成日唔知自己講野幾大聲 成日比人話我做乜咁大聲講野 到而家15w 又塞小左嚕 而家係一日塞5-6個鐘左右
ka_kelly55
|
...

上一胎係,生完即刻好返,今胎開頭有,依家無
elmo_jim
|
missck 發表於 18-12-20 10:36
我都係右邊呀,間唔時突然就塞,係好唔知點咁,不過我冇理因為之後就無端端自己通番
...

我都係無理架,等佢自己通返咋。
elmo_jim
|
ka_kelly55 發表於 18-12-20 11:33
上一胎係,生完即刻好返,今胎開頭有,依家無

其實點解會塞?關荷爾蒙定其他身體問題
ka_kelly55
|
elmo_jim 發表於 18-12-20 11:40
其實點解會塞?關荷爾蒙定其他身體問題

係呀!之前聽產前講座有問過醫生,佢話關事,我係全期都2邊塞,生完好返晒
hoganbaby
|
...

我又無試過咁wor,不過睇咗醫生就聽醫生加喇,懷孕放鬆啲
bchuma
|
elmo_jim 發表於 18-12-20 03:32
o...我間唔使腰痛。。無手痛,但你手係邊度痛?

手腕,傳說中嘅媽媽手,但係我係懷孕五個月開始出現疼痛,可能激素問題,而家寶寶七個月,雙手都痛接近殘廢
RubyYu07
|
我係會偶爾耳鳴。