羽絨被有尿點處理?

chinyubb
|
個女爆片,整濕張被
不理佢又怕生蟲
要拎去洗衣舖嗎?點洗?大約幾多錢嫁?
schi
|
洗衣機夠大就放落洗衣機洗啦,不過都要晾幾日先乾透,去洗衣舖多數係用化學物品乾洗,俾小朋友用就唔係幾好
喜歡你更多
|
最好用避味噴霧,再拎去乾洗。羽絨被唔濕得水啦!
apelok
|

先做簡單局部洗,除味,然後拎去乾洗,攤幾日再比小朋友用

但我自己拎去自助洗,之後再乾埋, 比舖洗平一半
tttt709394
|
我試過,入洗衣機洗,晾兩三日就乾晒,我張羽絨被係平嘢。
Esther_531
|
我拎去乾洗
chinyubb
|
Esther_531 發表於 18-12-19 21:21
我拎去乾洗

乾洗大概幾$?
chinyubb
|
apelok 發表於 18-12-19 20:53
先做簡單局部洗,除味,然後拎去乾洗,攤幾日再比小朋友用

但我自己拎去自助洗,之後再乾埋, 比舖洗平一 ...

自助洗即係濕洗是嗎?
幾$?
可入乾衣機?
caryfox
|
我未用過羽絨被,我覺得應該同羽絨褸一樣,
洗衣機清洗後,再用乾衣機焗乾,

再用人手拍鬆 及 撥平均啲羽絨。
caryfox
|
洗羽絨一定唔可以用⋯⋯柔順劑!
大笨鐘
|
俾洗衣店洗,乾衣定濕洗信洗衣店係專業。如果自己部洗衣機洗得落,濕洗,吹乾之後再拍鬆。
smiletigger
|
我張羊毛被都發咗霉,我用火酒抹完,再蒸汽熨斗蒸完,諗住再攞去洗衣店焗被。
apelok
|
chinyubb 發表於 18-12-20 11:55
自助洗即係濕洗是嗎?
幾$?
可入乾衣機?

因為我懶,直接濕洗再乾
自助洗衫有埋烘乾, 洗完再烘
|
羽絨可以濕洗,不過要陰干/冷風焗干,千萬不可曬太陽/熱風干
Esther_531
|
chinyubb 發表於 18-12-20 11:54
乾洗大概幾$?

我上次260左右
brindlewin
|
chinyubb 發表於 18-12-19 19:46
個女爆片,整濕張被
不理佢又怕生蟲
要拎去洗衣舖嗎?點洗?大約幾多錢嫁?

冇cleansing instructions?

我放入洗衣機用wool個程序,之後用最柔細乾衣程序。屋企羽絨衫一樣咁做。
Honey
|
羽絨被可濕洗,放兩個網球或幾對卷成球狀的襪就得。我年年拎羽絨被出街洗。
mimi005
|
我女試過,拎去洗衣舖洗,成3⃣️百大元