順豐

Sherlock.Holmes
|
第一次响中國內地網站買嘢,而係順豐負責安排送貨。貨到港後,順豐聯絡我,話住宅地址要額外收取$20,公司地址就不用收。是真的嗎?為什麼要收?
c.vieri
|

住宅不嬲都要收錢(只限大陸、其他國家發貨就唔洗)以前仲係收$30,之後先減收到$20。

就算私集都一樣要收,不過係比運運果到收埋咁解。

Poyau    發表於 18-12-19 22:00
oceandeepsea
|
搭單問香港小米送貨上門,住宅地址,咁使唔使收廿蚊
超級特務
|
Sherlock.Holmes 發表於 18-12-19 20:54
第一次响中國內地網站買嘢,而係順豐負責安排送貨。貨到港後,順豐聯絡我,話住宅地址要額外收取$20,公司 ...

可能個運費只包送商業區
跨境運費,我睇到住宅區係貴d
超級特務
|
oceandeepsea 發表於 18-12-19 21:06

小米包運,點解要俾?
通常買滿某個額先會送住宅
|
超級特務 發表於 18-12-19 21:13
小米包運,點解要俾?
通常買滿某個額先會送住宅

無留心睇細則,好似上次澳美斯買床褥送保護套,但無貨,後補用左快遞,係包運費,但住宅要收廿蚊都照比左,唔知廿蚊依條數,係咪落單,定係口頭要就要
|
係百老匯買抽濕機就唔使,可能係自己車,小米係用順豐
acbeans
|
送住宅係會收$20,偏遠仲話多啲
hahaha1231
|
平左, 以前30
Onlok
|
Sherlock.Holmes 發表於 18-12-19 20:54
第一次响中國內地網站買嘢,而係順豐負責安排送貨。貨到港後,順豐聯絡我,話住宅地址要額外收取$20,公司 ...

我度收三十
竇漪房
|
oceandeepsea 發表於 18-12-19 21:06

香港小米已包住宅上門唔洗俾的
|
竇漪房 發表於 18-12-19 21:29
香港小米已包住宅上門唔洗俾的

thank
Sherlock.Holmes
|
超級特務 發表於 18-12-19 21:12
可能個運費只包送商業區
跨境運費,我睇到住宅區係貴d

那是一間很大的魔方製造商。買得的都應該是小朋友,又點會送去商業區!?
超級特務
|
Sherlock.Holmes 發表於 18-12-20 09:14
那是一間很大的魔方製造商。買得的都應該是小朋友,又點會送去商業區!?
...

我買skin care,兒童書都係咁
要滿幾多錢先包送住宅
商業區另一額低d
唔會話冇可能,視乎產品吸唔吸引。