今晚睇完虐兒單新聞,加呢個post 好心痛

anembb15
|
https://www.facebook.com/542254887/posts/10156208338829888/

當大家都開開心心迎聖節,仍然有小朋友受苦。我知道有記者會喺親子王國揾料,有無方法可以幫到個小朋友呢⋯⋯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lovelybaby2015
|
超陰功

唔明報左警,警察查了有證件就算?有冇查過嗰個男人同佢咩關係?
pochario
|

singwin
|

mcs74
|
真係心痛!呢個小朋友被拐後仲有被虐跡象!!!好可憐!!!究竟點樣可以幫到呢個小朋友???
kayen
|
anembb15 發表於 18-12-19 21:06
https://www.facebook.com/542254887/posts/10156208338829888/

當大家都開開心心迎聖節,仍然有小朋友受 ...

都好難幫,內地乞丐幫,海關比得佢哋過關即是証件冇問題,警察又有乜辨法?
momling
|
睇完心噏,覺得嗰個小朋友好可憐
Kikoabc
|

Swany288
|
小朋友好慘,冇人幫佢只可以生活在痛苦中
princesscupcake
|
點解吾拉呢班人上警察局問話!
Teapig
|
kayen 發表於 18-12-19 21:26
都好難幫,內地乞丐幫,海關比得佢哋過關即是証件冇問題,警察又有乜辨法?
...

我都唔明 個小朋友系偷番黎。點解可以整到證件? 無監護人都整到? 一睇佢成身傷就知有問題仲批證都有
my005
|
心痛﹗

幫推。
Poyau
|

kayen
|
Teapig 發表於 18-12-19 21:34
我都唔明 個小朋友系偷番黎。點解可以整到證件? 無監護人都整到? 一睇佢成身傷就知有問題仲批證都有:ang ...

可能唔係偷呢?大6仲係一孩政策、窮嘅棄養、買咗佢又有,睇個小朋友好似天生有殘缺,就算有傷都唔代表係佢嘅'偽父母所為,仲點唔係hk人,返去問話又有乜用,個小朋友亦唔會因警察三言兩語指證偽父母
Teapig
|
kayen 發表於 18-12-19 21:41
可能唔係偷呢?大6仲係一孩政策、窮嘅棄養、買咗佢又有,睇個小朋友好似天生有殘缺,就算有傷都唔代表係佢 ...

唉,要個小朋友行乞都唔方好,睇到都諗番起細個系大陸先有,估唔到而家香港都出現埋
celine2015
|
太可憐了~
|
直接幫佢的方法就係唔好再比錢這些「丐幫」,助長他們,只會令更多兒童受到傷害,這是好心做壞事,再街見到人比錢心裡好嬲,比左錢自我感覺良好以為幫左人,但實際係害緊人還要一幅做好心的樣子,真係好嬲。
my005    發表於 18-12-19 21:57
hahaha1231
|
好慘
kayen
|
Teapig 發表於 18-12-19 21:43
唉,要個小朋友行乞都唔方好,睇到都諗番起細個系大陸先有,估唔到而家香港都出現埋
...

這D case 除非嗰小朋友被打到半死,係大6這些傷不算什麼,被父性侵、被寄養大哥性侵、被體訓周身傷係大6不時發身,D公安永遠話教育完這班父母就把受害童送回兇手父母到
ricky0223
|
唔係香港小朋友可以點幫?大陸好多行乞小朋友...係好慘,但無辦法...唯有睇緊d自己小朋友