自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

A_lcy 發表於 18-12-28 09:18
小學錯標點符號、大細楷寫錯扣3分
寫錯串錯字扣5分,所以我只係錯少少少已經被打
...

真係只錯少少,已經可以無9字頭,但父母個代唔明白

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

學大人講粗口

珍珠宮

jasmineoj 發表於 18-12-27 23:15
我係原居民
細佬上學期會考廿幾,下學期考頭十
原居民係咪多啲節日慶典,多啲活動玩嫁?記得電視介紹過太公分豬肉呀,點燈儀式......

子爵府

Angel_Rose 發表於 18-12-28 10:36
原居民係咪多啲節日慶典,多啲活動玩嫁?記得電視介紹過太公分豬肉呀,點燈儀式......
...

細村唔係成日有呀

珍珠宮

A_lcy 發表於 18-12-28 09:18
小學錯標點符號、大細楷寫錯扣3分
寫錯串錯字扣5分,所以我只係錯少少少已經被打
...
我因為成日因讀書的事而比人打,所以升小三時已經非常憎讀書,你有無憎讀書嫁?

咁讀到中三咪可以簡退學吳讀嘅,我有想過讀完中三就結婚,吳讀書,但無拖拍無人要,就局住讀上去,對我黎講讀書係一個搵老公的方法,最後都讀到大學畢業

我老爺奶奶同我父母差不多年紀,自我爸發酒癲爆左媽好多大話事件後我開始對媽的話有懷疑,媽成日話佢細個時個個都想讀書但無錢讀,所以要做童工儲錢供自己讀書,所以我有免費書讀應好好珍惜,有見及此,我問奶奶,你細個時係咪全部小朋友都想讀書但無錢讀先做童工去供自己讀書,奶奶話吳係,佢屋企有啲啲錢,佢父母有比佢讀書,但自己不喜歡讀書,覺得無聊又浪費時間,所以讀到小三定小四就吳讀書,去親戚的公司度返工,性格比較串的老爺補充多句,果陣時呀,係無工作能力,無賺錢能力嘅廢柴先去讀書黎避世炸,總之返工就賺錢嘅,返學就蝕錢嘅,果時讀書邊似得依加咁重要

珍珠宮

jasmineoj 發表於 18-12-28 12:29
細村唔係成日有呀
哦,明白

首頁

尾頁

跳至