請問點可以防老鼠爬入屋

竇漪房
|

我剛剛見到對面嗰座有老鼠源住冷氣機集水管爬上爬落,仲要貓仔咁大隻又勁靈活,我即刻關曬全屋窗

請問點可以防止佢地爬入屋?

ps 我住十幾樓,層樓租嘅裝唔到窗網,請問除左窗網仲又乜方法呢?thx!

jandk
|
關window, 裝網
Babylyly
|
邊區
oceandeepsea
|
東張西望有集有講,但好似係sell野
beetle910
|
倒d薄荷油係窗外啦,最好裝鋼絲窗網
小比豬仔
|
竇漪房 發表於 18-12-19 22:10
我剛剛見到對面嗰座有老鼠源住冷氣機集水管爬上爬落,仲要貓仔咁大隻又勁靈活,我即刻關曬全屋窗

請 ...

想問你住幾樓見到
竇漪房
|
小比豬仔 發表於 18-12-19 22:21
想問你住幾樓見到

我係10樓以上
bigheadshan
|
jandk 發表於 18-12-19 22:16
關window, 裝網

我都覺得裝網穩陣d。
竇漪房
|
beetle910 發表於 18-12-19 22:21

請問倒落棉花放窗邊得嗎?另外大約幾耐要換一次呢?thx!
hoihoi66
|
竇漪房 發表於 18-12-19 22:10

請 ...

去藥房買蛇皮掛係窗,一物治一物!
竇漪房
|
Babylyly 發表於 18-12-19 22:17
邊區

其實邊區都有,我朋友住德福今年年中至响屋入面捉左隻
zoie_w
|
beetle910 發表於 18-12-19 22:21

請問裝網係搵裝鋁窗的公司整嗎? 我家的主要窗喺露台,超大個窗
beetle910
|
竇漪房 發表於 18-12-19 22:27
請問倒落棉花放窗邊得嗎?另外大約幾耐要換一次呢?thx!

2,3日要換喇
beetle910
|
zoie_w 發表於 18-12-19 22:29
請問裝網係搵裝鋁窗的公司整嗎? 我家的主要窗喺露台,超大個窗

係呀,可以係露台玻璃門前加網,或者有冇朋友養貓,一定識一兩個整窗網
baofankan
|
養貓
麵包超人^o^
|
竇漪房 發表於 18-12-19 22:29
其實邊區都有,我朋友住德福今年年中至响屋入面捉左隻

屋入面。。。。德福。。。唔係嘛!
panda361
|
Koala_Chu
|
通知業主裝窗網, 我諗佢都唔想有老鼠入屋呱
amyamy123
|
唯有加網,一係唔好開窗
Conybrownbb
|