生完尿滲問題嚴重,一日要換5次M巾

CreamyBB_Singer
|
生完BB後,尿滲問題嚴重,一日要換成5次M巾
|
回覆 CreamyBB_Singer 的帖子

Hello CreamyBB_Singer, 產後媽媽盆骨底肌肉鬆弛, 令尿道口控制力減弱, 較易出現尿滲問題, 可以多做盆骨底肌肉運動, 但如果尿滲情況嚴重或者對媽媽造成好大困擾就要問問醫生意見啦, 媽媽有冇聽過盆骨底肌肉運動呢?
bonningng
|
5次M巾咁嚴重?睇下醫生穩陣D喎
SpiderWeb
|
我個時生完1年幾都仲有尿滲問題,勁辛苦!黎M都冇換咁多M巾, 夜晚就黎要同阿B一樣用尿片,最後去睇醫生, 個婦科醫生建議我做機, 老公出錢俾我做機先好返咋
kaman0617
|
SpiderWeb 發表於 18-12-21 21:26
我個時生完1年幾都仲有尿滲問題,勁辛苦!黎M都冇換咁多M巾, 夜晚就黎要同阿B一樣用尿片,最後去睇醫生, ...

你係咩情況下滲尿?
我一咳,大笑就會必尿,咁需要去做機嗎?
chaxxcha
|
我生完都忍吾到尿
chowhoi901
|
有無試下做收陰運動呀?咁樣好影響日常生活喎
CreamyBB_Singer
|
chowhoi901 發表於 18-12-23 19:25
有無試下做收陰運動呀?咁樣好影響日常生活喎

做過哂網上教個D都無用
comeonbb001
|
我生完當晚抱住阿B,突然feel到下身濕左,以為惡露多到濕左,去廁所一睇係透明顏色,嗰一刻好白痴咁諗,明明生左點解仲咁多羊水,後來先意識到瀨尿
Vodkaaa    發表於 19-1-29 23:33
Kayee128
|
chaxxcha 發表於 18-12-22 13:53
我生完都忍吾到尿

我都系 好沮喪好自卑好難接受
GDragonNg
|
我生完都有尿滲問題,一日要換成4-5次M巾,又麻煩又尷尬,最後做左V字頭隻射頻,妹妹緊返先再無尿滲問題。。。。。個陣我拖左成2年先去做。。。個2年真係生不如死,所以勸樓主及早就醫!
chung_ma
|
GDragonNg 發表於 18-12-29 12:20
我生完都有尿滲問題,一日要換成4-5次M巾,又麻煩又尷尬,最後做左V字頭隻射頻,妹妹緊返先再無尿滲問 ...

可否比資料
GDragonNg
|
chung_ma 發表於 19-1-4 22:32
可否比資料

我係搵婦科醫生做機,特登搵女醫生冇咁尷尬,我pm你資料啦

mimimae
|
GDragonNg 發表於 19-1-8 19:55

可否給資料,thx
瘦貓
|

麻煩都pm我丫 thanks
monchhichi410
|

pls pm me. thx
blbaby
|
comeonbb001 發表於 18-12-27 09:51
我生完當晚抱住阿B,突然feel到下身濕左,以為惡露多到濕左,去廁所一睇係透明顏色,嗰一刻好白痴咁諗,明 ...

生完兩年 今朝突然‘流水’ 但係透明 唔似尿 係咪尿滲? 全日都仲流緊 成條legging 濕晒 救命!
JJ0601
|
GDragonNg 發表於 18-12-29 12:20
我生完都有尿滲問題,一日要換成4-5次M巾,又麻煩又尷尬,最後做左V字頭隻射頻,妹妹緊返先再無尿滲問 ...

Can u pm me