自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

waste of time and gas

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

遇著d丁蟹,真係好激氣

珍珠宮

blackypurin 發表於 18-12-20 08:47
我啱啱先想講,在一個group有家長問有私校offer, 之後收到教育局封信問你仲抽唔抽,咁即係可唔可以抽獎,其 ...
吓?有私校係手仲要玩大抽獎?係咪諗住抽中間好過私校就放棄私校個位

珍珠宮

好媽媽勳章

Angel_Rose 發表於 18-12-20 18:12
吓?有私校係手仲要玩大抽獎?係咪諗住抽中間好過私校就放棄私校個位

好明顯係,仲要怪學報咗俾教署阻住佢。其實不嬲呢個係灰色地帶,你一定可以去抽架,只係私校亦有權去考慮仲留唔留個位俾你,有d學校講明唔得,有d沒有交代得很清楚。

佢已經take advantage of the loophole, 反而怪學校自私,剝削佢抽獎權利,真係想同佢講你鍾意咪抽飽佢,抽唔中又俾私校收番個位就唔好喊。

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellomiki 發表於 18-12-19 23:34
大家認同嗎?

剛剛收到朋友 share 嘅新聞,都係歪理王嘅好例子,分享吓:

https://www.indy100.com/article/text-mum-swimming-teacher-argument-whatsapp-8689371?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1545206642
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

blackypurin 發表於 18-12-20 18:24

好明顯係,仲要怪學報咗俾教署阻住佢。其實不嬲呢個係 ...
咁規矩上學校要報比教局知嘅話,個家長嬲黎都無用嫁喎,學校只係跟規矩做事

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

應該係要佢改變主意係好難先岩,係咪歪理要睇過先知

象牙宮

學會了,慳返啖氣。

大宅

Zenia 發表於 18-12-20 18:29
剛剛收到朋友 share 嘅新聞,都係歪理王嘅好例子,分享吓:

個媽咪堅傻,唔洗錢仲咁多要求,唔怪得單親!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

大家認同嗎?

珍珠宮

哦,原來佢單親係有原因嘅

公爵府

大家認同嗎?

边个系歪理都未知?

讲出黎等大家評下
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

is it real ? I doubt.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

呢個都可算經典,我唸佢應該真係有病,佢身邊人應該好辛苦。

公爵府

回覆樓主:

非常同意,既然無道理講就不講啦! 不用浪費時間。

大宅

好恐怖,好彩無教佢個仔,惹到佢以後meet唔甩就恐怖

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mrs.Kangaroo 發表於 18-12-20 19:15
is it real ? I doubt.

網傳。。。睇落係幾誇張,但歪理去到接近咁嘅程度嘅人有都唔奇。
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

首頁

尾頁

跳至