情景題: 有隔夜糖水......

heidys
|
隔左2日,翻煲左。新抱問係咪新煲架。
你驚佢知道真相可能會唔食,咁你會唔會講大話,話係新煲嘅呢?
taiwoon
|
heidys 發表於 18-12-19 23:52
...

唔會講大話
同埋隔左兩日都唔好再食喇
ingrid000
|
...

唔會講大話, 通常會煲少D, 一日內會食哂, 如隔左兩日有剩會倒左佢唔會俾人食。

BBB豬
|
...

點解要講大話? 咪趙講係隔夜囉,食唔食就新抱自己決定。定係99唔想嘥野,會翻煲到食哂為止?
heidys
|
BBB豬 發表於 18-12-20 21:40
點解要講大話? 咪趙講係隔夜囉,食唔食就新抱自己決定。定係99唔想嘥野,會翻煲到食哂為止?
...

係囉。
其實係唔想BB食隔夜啫,大人又無乜所謂,講明隔夜都會食啦(只要無變壞)。安全起見無比BB食。
MeowMuiMui123
|
照講嗝夜,唔食就算。
chole16
|
做乜要驚佢唔食?人地唔食唔食隔夜嘢有乜問題。 真係要唔食嘅, 你新鮮煲佢都可以話唔食㗎。
做個靚太
|
chole16 發表於 18-12-21 01:19
做乜要驚佢唔食?人地唔食唔食隔夜嘢有乜問題。 真係要唔食嘅, 你新鮮煲佢都可以話唔食㗎。
...

暫時都係D正常99嘅思路~
nesure
|
兩日放雪柜, 冇大問題.
小肥楊
|
唔會講大話, 佢食唔食等佢自己決定
美之選468
|
無必要講大話呀,她有權力選擇食與否? 但如果你講大話而被她發現之後 .....以後你講什麼都無人再相信了,因此,何必為一碗舊糖水而拆左自己的招牌?