阿女收咗好多張聖誕卡,點好呢?

MC媽
|
細女今年小一,有啲同學仔寫咗聖誕卡畀佢, 近呢兩年因為環保,我哋已經冇咗寫聖誕卡嘅習慣, 仲係幼稚園嘅時候,因為大家家長好熟, 彼此講到明唔好寫聖誕卡。 但今年小一,大家家長都唔熟, 如果唔回聖誕咭會唔會好冇禮貌呢?
又或者應該用乜嘢去代替聖誕卡呢?
heherikku
|
一係買啲金莎呀 朱古力呀
就咁一粒送返比同學仔?
跟住話返比同學仔聽因為環保所以用糖代替張咭
笑死人咩    發表於 18-12-20 02:17
coffeeyan
|
送xmàs貼紙回禮
shun282
|
我女初中,今年佢買左d糖及曲奇送俾同學
Poyau
|
電子卡?
1998Ruby1998
|
送實用/食用禮物(糖、朱古力、貼紙、鉛筆)
Mary媽咪
|
我女都係小一
送左3張聖誕卡比同學都打回頭
原因係冇寫聖誕快樂
依家d 细路咁醒識d 咁既野
張卡本身已經有又何必要人再寫呢
我细個收唔少寫錯我姓既聖誕卡
點解我细個唔識打回頭呢
MC媽
|
heherikku 發表於 18-12-20 00:09
就咁一粒送返比同學仔?

我都係諗住買啲朱古力送番畀佢哋 , 希望佢哋唔好介意
Lopopo
|
MC媽 發表於 18-12-20 00:06
細女今年小一,有啲同學仔寫咗聖誕卡畀佢, 近呢兩年因為環保,我哋已經冇咗寫聖誕卡嘅習慣, 仲係幼稚園嘅 ...

先唔講環保
不如問下女女想唔想寫聖誕卡比同學

我覺得寫聖誕卡比同學都係一個兒時回憶
chocolatebean
|
回覆 Mary媽咪 的帖子

好醒喎!
vincielau
|
已經收咗嘅聖誕卡,我用嚟做書籤。
禁上發言
|
吾回返俾人好似好怪
laiwah617
|
Lopopo 發表於 18-12-20 08:33
先唔講環保

完全同意,我個囝會主動叫我買聖誕卡,佢話想送比同學仔,佢好緊張寫聖誕卡架,如果樣樣野都要講環保既話,會無左好多童年回憶架!(只是個人認為)
pm1202
|
我女幼稚園都有寫,佢地好興奮期待,都係一種回憶。d卡收咗睇下用作書籤或剪返d公仔下年整DIY card
Xmas11
|
Lopopo 發表於 18-12-20 08:33
先唔講環保

認同!童年回憶
VCBB小天使
|
heherikku 發表於 18-12-20 00:09
就咁一粒送返比同學仔?