1-3歲

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

心痛!bb咩都唔識,做咩打佢!宜家咁細個就打得咁緊,第時你先生可能會越打越勁,例如加d武器。

一定要睇醫生,唔希望有小朋友被虐待!

同時,你唯有睇實d自己個bb,見到小朋友唔對路就帶佢避開爸爸,千萬千萬不要比佢單獨相處。

小朋友受濕疹困擾已經好難受,父母應該心痛多d,點解仲要打佢!

如果再有下次,我一定會報警,千奇唔好怕事,保護自己小朋友先係首位。

男爵府

2024年龍年勳章

講真,BB自己不小心跌親個頭,我同爸爸都心痛到跟住BB喊!打甘細個BB真系唔知點落去手!媽媽你要堅強,要保護仔仔啊!下次爸爸發脾氣時你即拎走個B!長期來講,你老公真系要見下醫生!唔好留下陰影比小朋友的童年.加油💪🏽🙏🙏🙏

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我二個仔15M,只打屁股,打面會聾
---生命無價,請支持領養---

大宅

回覆樓主:

15M話曳就打到成面手印,到25M trouble2時點算?到時係咪成身衣架滕條痕?

做媽媽,睇到個仔俾爸爸打成咁,要保護仔仔呀,次次打完先後悔無用架

如果控制唔到老公,一定要襯佢郁手前將2父子分隔

伯爵府

3,4個月大開始打好過份喎,仲要打面。你真係要好好保護你個仔喎,有咩事後悔太遲。

珍珠宮

15個月仲細,仲未識嘢,咁都打得落手!

珍珠宮

hontari 發表於 18-12-24 00:19
15M話曳就打到成面手印,到25M trouble2時點算?到時係咪成身衣架滕條痕?

做媽媽,睇到個仔俾爸爸打成咁 ...

講得啱,你都要制止個老公先得!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

連你都唔保護自己個仔,邊個保護佢
你喊無用,唔阻止人打自己個仔即係幫兇
唔好再搵藉口
我好想報警拉你地兩個

別墅

回覆 T-Y 的帖子

爸爸可能有壓力,睇下醫生,佢的情緒會影響BB,互動的

大宅

回覆樓主:

試下我老公打下個女,馬上離婚踢佢出門口。。。

大宅

fibe0313 發表於 18-12-29 00:39
試下我老公打下個女,馬上離婚踢佢出門口。。。

X2
樓主點可以忍到

大宅

15個月都打??我以為已經兩三歲。 百厭係爬高爬低? 可制止佢、暫時唔好畀佢玩 、做個嬲嘅樣。打 只會令小朋友以為打係可以解決問題

珍珠宮

20091223 發表於 19-1-1 23:24
15個月都打??我以為已經兩三歲。 百厭係爬高爬低? 可制止佢、暫時唔好畀佢玩 、做個嬲嘅樣。打 只會令小 ...

咪係囉,我覺得你老公真係要控制自己,有D過份

子爵府

T-Y 發表於 18-12-20 01:12
仔仔十五個月大,都幾百厭,比佢爸爸打到成邊面都係手印,并非第一次,我好心疼,應該點樣做,而佢次次打完 ...

垃圾

大宅

回覆樓主

建議你搵社工介入,有需要時要報警
其實你咁做係幫緊個仔同老公
再下一次打可能令你失去2位至愛
你忍心嗎?

男爵府

15個月百厭極有個譜,
周圍爬周圍擒周圍搞亂檔係想探索世界, 係對世界好奇,
點打得落手?

夜晚濕疹痕佢都唔想, 我個仔一樣有濕疹, 夜晚一樣成日痕到瞓唔到同喊,
我個仔已經2歲都仲係咁, 我明唔夠瞓個人會燥,
但都唔會打個仔囉陰公

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

回覆樓主:

睇完好心痛+憤怒,希望你身為媽媽係唯一可以保護到bb既人,我囡都係濕疹b,濕疹b真係比一般b難湊好多,濕疹一痕bb會又炆又喊,bb冇得揀只會用喊黎表達,大人點解有得揀都會選擇打鬧呢。。我同c6連幫bb搽cream都唔敢大力,點解有人會打得落手?媽媽你要盡快做決定保護到bb,唔理只會越打越西利,最壞打算離婚都要行落去,加油

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

一定要阻止!如果打出大件事先後悔就太遲了!

濕疹令BB唔舒服,唔係佢想百厭,你比蚊咬完都痕啦,何況BB濕疹,又唔識表達,唯一發洩就係喊!

真心的,好好保護bb,小生命得來不易!

首頁

尾頁

跳至