親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

doughnut_cyc 發表於 18-12-23 19:23
我連住兩晚計哂大約2500港紙 (永安訂)
你只住一晚?咁邊日入樂園?

我都諗緊,需要玩兩日嗎?上海還有其他適合小朋友景點嗎?我一個四歲 一個兩歲。但如果去三日兩夜去晒迪士尼又好似為迪士尼而去咁

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

keikolau 發表於 18-12-23 19:39
我都諗緊,需要玩兩日嗎?上海還有其他適合小朋友景點嗎?我一個四歲 一個兩歲。但如果去三日兩夜去晒迪士尼 ...

住兩晚就唔駛咁趕同埋可玩盡樂園

我係 day1 落機之後去酒店 check-in,然後過迪士尼小鎮行下影下相,到五點半返番去酒店食 dinner buffet。 因為酒店住客有特別入口進樂園,day 2 我由朝早七點九入園,玩到夜晚八點九,再響小鎮食埋飯先返酒店。 day 3 可以訓晏少少先起身執行李 check out 再出返市區
p.s. check-in 時經酒店買樂園門票會額外多一個 fast pass,而且又有優先入園,提早開始排隊,可比普通人玩得快同多
你小朋友咁細,我都唔知仲有咩其他景點啱玩

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Mei 發表於 18-12-20 06:29
下星期會去上海迪士尼,我唔係住入面酒店,但想去佢兩間酒店8下行下,請問是否一樣可以在迪士尼地鐵站搭佢 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

doughnut_cyc 發表於 18-12-21 23:59
我聽日朝先入樂園
行過小鎮有好多餐廳,有平有貴,又有 foodcourt,都幾多選擇,聽晚玩完會響果度食
...

可以中途岀去食添

珍珠宮

doughnut_cyc 發表於 18-12-23 20:36
住兩晚就唔駛咁趕同埋可玩盡樂園

我係 day1 落機之後去酒店 check-in,然後過迪士尼小鎮行下影下相,到五 ...

加勒比個show,同隻船係必坐!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

brbaby2007 發表於 18-12-24 22:25
可以中途岀去食添

係呀,我都係中途出左小鎮快食左個麵

珍珠宮

keikolau 發表於 18-12-23 15:20
我都打算三月去,我想問下樂園酒店係咪一定要官網訂?有冇其他網站訂會平d?
...

酒店二晚以上有折

珍珠宮

keikolau 發表於 18-12-23 19:39
我都諗緊,需要玩兩日嗎?上海還有其他適合小朋友景點嗎?我一個四歲 一個兩歲。但如果去三日兩夜去晒迪士尼 ...

2day pass過足癮!
一日應該行唔曬

我地二日加埋玩左四次七個小矮人礦山車同四次速光輪仲有其他機动

wcpcelia    發表於 18-12-27 16:12

侯爵府

brbaby2007 發表於 18-12-24 22:26
加勒比個show,同隻船係必坐!

個 show 有啲 old school,同埋我唔多識聽國語,投入唔到
隻船正,精彩過東京迪士尼果個

珍珠宮

doughnut_cyc 發表於 18-12-24 22:58
係呀,我都係中途出左小鎮快食左個麵

塲內其實唔貴,又好食

珍珠宮

doughnut_cyc 發表於 18-12-24 23:02
個 show 有啲 old school,同埋我唔多識聽國語,投入唔到
隻船正,精彩過東京迪士尼果個 :g ...

個show嘅「特技」唔old school了,有驚喜!

隻船睇左三次都仲想再睇!
仿真度勁高

大宅

doughnut_cyc 發表於 18-12-23 16:55
我住 Toy Story Hotel,響永安旅遊網上訂,full paid 後一個月見到酒店官網做優惠,平啲仲送埋早餐 :naug ...

早餐有無在hotel吃?ok嗎?

大宅

請問Toy Story Hotel去浦東機場近嗎?

侯爵府

bbpoon 發表於 18-12-24 23:26
早餐有無在hotel吃?ok嗎?

冇食,不過經過裝到人地食緊牛角包

侯爵府

bbpoon 發表於 18-12-24 23:30
請問Toy Story Hotel去浦東機場近嗎?

我由機場坐的士去酒店76蚊人仔

男爵府

好媽媽勳章

brbaby2007 發表於 18-12-24 22:24

謝謝

大宅

doughnut_cyc 發表於 18-12-25 01:05
我由機場坐的士去酒店76蚊人仔

Thanks

大宅

Mei 發表於 18-12-23 15:45
我唔係住迪士尼入面,我住附近酒店,每半小時就有免費酒店車去迪士尼,平好多
...

我會1月底去玩,因為係3個大人,所以唔會住廸士尼酒店,請問你住那間酒店?謝謝

男爵府

好媽媽勳章

tzmum 發表於 18-12-27 22:45
我會1月底去玩,因為係3個大人,所以唔會住廸士尼酒店,請問你住那間酒店?謝謝
...

我住Novotel Clover, 唔錯,近地鐵,每半小時有免費車來回迪士尼,來回迪士尼只係10分鐘車程,又有免費車接送機場,更重要是平,我訂5晚用埋信用卡優惠都係$2400港紙,平均每晚都唔洗$500。都係呢度BK的JM 住過介紹。
(利申:我唔係打手,而家仲住緊)

大宅

Mei 發表於 18-12-28 06:37

我住Novotel Clover, 唔錯,近地鐵,每半小時有免費車來回迪士 ...

真係又扺又方便喎,等我都搵下先,唔該曬你

首頁

尾頁

跳至