金澤食蟹

connie_51
|
之前杜如風介紹間食蟹有冇人食過?得不得?
vunona
|
connie_51 發表於 18-12-20 08:10
杜小姐介紹的食店, 10間之中, 10間都係伏, 早已經係公開的笑話.
你唔係唔知嘛 ?
connie_51
|
vunona 發表於 18-12-20 10:38
杜小姐介紹的食店, 10間之中, 10間都係伏, 早已經係公開的笑話.
你唔係唔知嘛 ? ...

咁金澤邊間得?
claudialuk2011
|
vunona 發表於 18-12-20 10:38
你唔係唔知嘛 ? ...

同意
horsepant
|
connie_51 發表於 18-12-20 08:10

我無去鋪頭食,只去了近江町市場,買加能蟹,毛蟹,海膽,蝦,樣樣都好新鮮,不過就耍自己落下一層,以自助形式食

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wyh:)
|
horsepant 發表於 18-12-25 10:04
我無去鋪頭食,只去了近江町市場,買加能蟹,毛蟹,海膽,蝦,樣樣都好新鮮,不過就耍自己落下一層,以自 ...

請問買左既食物可以帶去B1,有檯有椅自助?定係只有立食呢?謝謝
horsepant
|
wyh:) 發表於 18-12-25 17:02
請問買左既食物可以帶去B1,有檯有椅自助?定係只有立食呢?謝謝

有枱有椅,大概7/8張,4人枱,或者避免lunch時段去,不過要清好所有垃圾才走呀
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:06
horsepant
|
杜小姐的介紹要好好過慮吓,不過上次跟佢係薄野的磯金居酒屋食,又幾好味wor ,價錢中等,食物質素相對OK

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:06
他人
|
多謝分享
wyh:)
|
horsepant 發表於 18-12-25 17:25
有枱有椅,大概7/8張,4人枱,或者避免lunch時段去,不過要清好所有垃圾才走呀
...

thank you

heatherbuyusa
|
horsepant 發表於 18-12-25 10:04
我無去鋪頭食,只去了近江町市場,買加能蟹,毛蟹,海膽,蝦,樣樣都好新鮮,不過就耍自己落下一層,以自 ...

唔好意思,我想問一個問題,在近江町市場買的蟹是否可以即食?
horsepant
|
heatherbuyusa 發表於 19-1-6 17:20
唔好意思,我想問一個問題,在近江町市場買的蟹是否可以即食?

係,已經煮熟的,凍食