如果你C6忽然要買 華為Mate20Pro

BeadBead
|
原來部手機有個private section,要用第二個指模/密碼先入到,所以如果C6只俾一套密碼你⋯⋯

可能佢唔記得俾第二套你啫

十一哥
|
我用緊, 但都唔明你講咩
pillarfung
|
BeadBead 發表於 18-12-20 08:57
原來部手機有個private section,要用第二個指模/密碼先入到,所以如果C6只俾一套密碼你⋯⋯

個個字都識,加埋一齊唔知你講乜嘢囉!
BeadBead
|
個電話有個[神秘空間],用正常個套密碼check唔到嘅。要用另一個密碼先見到
Poyau    發表於 18-12-20 10:39
小金名
|
咁好既有個設計
cmir
|
我有Mate 20 Pro, 我想知多D呀, 邊度有呢個function
BeadBead
|
小金名 發表於 18-12-20 09:11
咁好既有個設計
走私專用,可以收埋第二個whatsapp,交友apps,私家相簿⋯⋯
BeadBead
|
cmir 發表於 18-12-20 09:16
我有Mate 20 Pro, 我想知多D呀, 邊度有呢個function
幫你唔到住,我上左飛機,隨時要闞電話喇
亞牛亞妹
|

go setting then security & privacy and then privatespace 嗰度

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
BeadBead    發表於 18-12-20 13:26
jimliu713
|
突然有呢個功能
lyh80115
|

我部平價Honor系列都有,應該華為/Honor所有機都有呢個功能 。到時入設定,睇下PrivateSpace有無開通,有就嚴刑烤問!
gigi19810326
|
咁特別嘅
雖然我無嘢要收埋。。。。。但都好有興趣出返部
cmir
|
回覆 亞牛亞妹 的帖子

Thanks so much
Helen小丸子
|
BeadBead 發表於 18-12-20 08:57

華為機早已有呢個功能
DoReMi媽媽
|
華為影相功能我覺得好得,影出嚟嘅相好靚,我都諗緊換華為機
natnat_tsang
|
BeadBead 發表於 18-12-20 09:10
個電話有個[神秘空間],用正常個套密碼check唔到嘅。要用另一個密碼先見到

嘩...專為偷食嘅人設計噃... 我都想睇吓係點....

1010mum
|

設定,高級設定,用戶,添加私密空間

自mate 9以後就有。之前的沒研究過有冇。
lyh80115
|
gigi19810326 發表於 18-12-20 09:46
咁特別嘅
雖然我無嘢要收埋。。。。。但都好有興趣出 ...

仲有apps鎖功能都幾好用,通常啲付款apps我會鎖住,每當要打開微信、支付寶、google pay、雲閃付……等等,要撳一下指紋或輸入密碼(同鎖屏密碼不同)先開到。
chinatea
|
咁做老婆架,女朋友架,係咪一定要識開個男人電話架?
sharonhwyc
|
岩岩我睇左自己果部,
原來都有呢個功能,
我用緊P20