香港仲有邊度未淪陷

泡泡公主
|
尋日放工去左尖沙咀海港城諗住買聖誕俾C6同自己, 嘩, 一入海港城我以為自己番左深圳, 全部都係講國語, 想睇野都睇唔到, 差不多所有名店要排隊, 排到隊入去睇睇下都有人搶你睇緊既野, 完全冇禮貌, 最後結果乜都買唔到番左屋企......
小金名
|
有咩網購就算,費事出去迫
泡泡公主
|
小金名 發表於 18-12-20 09:15
有咩網購就算,費事出去迫

網購冇得試, 都係差d

hellohelloruby
|
泡泡公主 發表於 18-12-20 09:07
尋日放工去左尖沙咀海港城諗住買聖誕俾C6同自己, 嘩, 一入海港城我以為自己番左深圳, 全部都係講國語, 想睇 ...

唔明大陸聖誔係冇假期, 又會咁多人嚟旅遊?
Charlotte_mom
|
聖誕前夕去尖沙咀,邊有可能唔迫呀.....
lyh80115
|
我以牙還牙,星期日去深圳掃佢哋啲嘢
laierping
|
lyh80115 發表於 18-12-20 09:32

好!記得掃多D啊
泡泡公主
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-20 09:29
聖誕前夕去尖沙咀,邊有可能唔迫呀.....

而家好似所有商場為佢地掃貨已開甘
小金名
|
泡泡公主 發表於 18-12-20 09:20
網購冇得試, 都係差d

有晒尺寸又有free return, 無咩所謂
IloveJJ
|
尋日放工去左尖沙咀海港城諗住買聖誕俾C6同自己, 嘩, 一入海港城我以為自己番左深圳, 全部都係講國語, 想睇 ...

中環啦!
Charlotte_mom
|
泡泡公主 發表於 18-12-20 09:49
而家好似所有商場為佢地掃貨已開甘

咁你都識去尖沙嘴買禮物啦,遊客去掃貨唔出奇wor
juliemania
|
吾好再講邊度正啊好啊少人啊,大家都知呢度多記者,佢哋好中意公開分享呢d野,一陣連電視台都介紹,結果自己諗啦
ash_yehyeh
|
TST一路係遊客區

港島區d商業區都ok,金鐘、中環呢d
Carhy
|
lyh80115 發表於 18-12-20 09:32

深圳有咩好野掃?
shun282
|
海港城都叫商業地帶,睇新聞荃灣,土瓜灣真係塞爆,d居民連大廈門囗都出唔到,真係好慘
lyh80115
|
Carhy 發表於 18-12-20 10:01
深圳有咩好野掃?

其實我食嘢多,其他嘢網購都買齊了
FaflofaC9
|
冇咩事幹都唔會出油尖旺,太恐怖了
sf013hk
|
堆填區仲未。
ricecooking