幼稚園家長聖誕送……

yaubb2014
|
白兔糖……

如果係我我会送軟糖之類,白兔糖太痴牙,不明点解仲要送此類糖……
artai430
|
yaubb2014 發表於 18-12-20 09:49
白兔糖……

如果係我我会送軟糖之類,白兔糖太痴牙,不明点解仲要送此類糖……

無問題.食完飲水....
WKTW
|
人地都係一番心意,其實你可以唔食
李露眉
|
係米屋K D 剩余物資..
Charlotte_mom
|
下我會特登買黎食wor
不過已習慣唔送糖果俾小朋友,好怕d家長唔知點唸
umama
|
送小禮物都係糖,餅仔,曲奇,旺旺之類,我成屋都係!
拎返公司,實有人食
2015年1月媽
|
都係心意
李露眉
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-20 09:56
下我會特登買黎食wor
不過已習慣唔送糖果俾小朋友,好怕d家長唔知點唸

唔係WO, 我呢邊家長,收到聖誕禮物係糖好開心,
好過收文具.........太多...

小朋友拎到糖,好開心..
所以我個女都係買左..糖..

咁可能都要睇本身學校文化,
平時阿女放學,個個小朋友都有食.

CACACAROL
|
小禮物心意啫, 咀鵰嫌棄唔食就罷了
mysterious22
|
食完飲水囉
chinatea
|
我孫今年k1,所以我今日準備左好多禮物,食物係手撕雞,撕幼身D整淡味D,加D超甜小紅蕃茄仔,送比老師係手條,有聖誕老人,雪人,蔍.
送比同學係聖誕老人掛飾,都有買一盒有5小粒糖仔,因為D包裝幾靚係櫻花形狀,D糖好細粒得幾粒咁,覺得好過珍寶珠啦.

我孫班家長好有心架,有幾個家長都自己做食物返來,有做水晶包,入面係用芝士,細細個好靚,有位做了椰菜薯仔薄餅,有個做了迷你cup cake,仲加左細細粒聖誕花仔整得好靚呀.

不過又真係好多家長係買糖,但節日party唔係糖就係曲奇餅,諗買咩都幾頭痛架.
panyeung
|
冇乜問題吖
yychu722
|
白兔糖……

我仔間學校唔會送糖同朱古力
因為我們班家長唔希望
Stella.b
|
心意嘅嘢唔會付合全部人心水,自己有得揀食唔食
送車送樓先會皆大歡喜
seaheart88
|
白兔糖……

收咗咪算囉。。。你可以唔俾小朋友食。。各人都係一番心意姐
jumphigh
|
白兔糖有乜問題? 最憎人嫌三嫌四
Ashleycorina
|
yychu722 發表於 18-12-20 10:57
我仔間學校唔會送糖同朱古力
因為我們班家長唔希望

真係睇學校,家長文化點。
我仔班大部分都唔會送糖朱古力同有nuts 的食物,太多人有敏感而又唔知。
有d家長係唔俾小朋友食,各人有各人原因,大家都尊重大家。
不過真係有人送,多謝收左就得,食唔食一件事。
HaTsang
|
jumphigh 發表於 18-12-20 11:06
白兔糖有乜問題? 最憎人嫌三嫌四

yychu722
|
Ashleycorina 發表於 18-12-20 11:08

真係睇學校,家長文化點。

我們一班家長都講明
加上國際學校, 好多鬼婆整朱古力蛋糕,
如果你介意唔食,講明比老師聽
她們會記錄,或打電話比家長問問
Ashleycorina
|
yychu722 發表於 18-12-20 11:10

我們一班家長都講明
加上國際學校, 好多鬼婆整朱古力蛋糕,

一樣,IS
我班反而係香港家長超鍾意送糖
同整超級sugary 甜點。可能有幾位外國小朋友都有allergy 佢地就整水果多