就黎要喺金鐘返工

jennyccm
|
請問有無喺金鐘返工既jm 講下果頭lunch time係咪超多人排隊?
tungking
|
jennyccm 發表於 18-12-20 10:02
請問有無喺金鐘返工既jm 講下果頭lunch time係咪超多人排隊?

係x10……
馬爾太
|
帶飯啦!
Charlotte_mom
|
你都好丫!金鐘!我地係就黎搬去南區工廠區
ash_yehyeh
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-20 10:04

唯有叫外賣

我兩個best fd都剛係南區返新工

jennyccm
|
tungking 發表於 18-12-20 10:03
係x10……

有無可能叫到茶餐廳外賣架?
jennyccm
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-20 10:04

工廠區好似都多食堂?好似觀塘咁
ikkipang
|
回覆 jennyccm 的帖子

睇吓你食幾點囉, 我食12:15都還好, 如果食1點就帶飯把啦!!
|
ash_yehyeh 發表於 18-12-20 10:06

唯有叫外賣

真係無眼睇
me920
|
你本身住邊區先?
我尋日都去過南區, 係馬鐵線去, 真係搭好耐車
|
me920 發表於 18-12-20 10:09
你本身住邊區先?
我尋日都去過南區, 係馬鐵線去, 真係搭好耐車

我住港島其實有直車,已經好幸福
住新界離島果d已媽媽聲,好多人已講明無可能準時返工
Moppyhaha
|
係..多人都想死..尤其係夏天..又熱又逼...
我有時會行去近灣仔尾個方向食..個到都多餐廳..如果個日可以過半鐘..我同同事會坐的士去灣仔食
|

係好多人,買飛排一輪,拎野食再排!lunch time都好怕去金鐘
me920
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-20 10:11
我住港島其實有直車,已經好幸福
住新界離島果d已媽媽聲,好多人已講明無可能準時返工
...
我真係會考慮轉工............因為新界去南區真係好遠.................
熱狗媽
|
果陣係金鐘, 唔係大家樂就大快活, 一係去美銀華潤買車他麵, 再唔係就落灣仔食.

而家係銅鑼灣番工, 搵食絕示難
|
me920 發表於 18-12-20 10:13
我真係會考慮轉工............因為新界去南區真係好遠.................

真係好多人咁講呀!幾多人黎真就未知
公司講得好聽,又話shuttle 又盛
大佬,而家返8:30,d人係9:00到中環,你第二時叫人8:00到中環搭shuttle ,邊個肯呀
bb560
|

點解搬南區呀?

noelching39
|
我係金鐘,係無乜選擇,大家樂,大快活,一係好貴,仲要好多人,自己帶飯最好實際
|
熱狗媽 發表於 18-12-20 10:16
果陣係金鐘, 唔係大家樂就大快活, 一係去美銀華潤買車他麵, 再唔係就落灣仔食.

而家係銅鑼灣番工, 搵食絕 ...

金鐘我最叻大家樂
堂食至堅,痴線架翡x小籠包等成45分鐘都無檯,點呀

我而家返中環,有時c6會黎中環金鐘做野,即慶叫我食lunch。我直頭叫佢唔好搵我,中環金鐘無得玩即慶
jellomama
|
我唔係金鐘返工,但成日會去嗰邊買午餐,中午十二時已開始好多人。

我覺得係中環同金鐘返工 lunch time 真係好似打杖咁。