自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tungking 發表於 18-12-20 11:11
数碼5系有公司專車去HK仔咩~ 可能5系間間有吧~

只係大公司有車,我做蚊型公司只能食自己
Lunch都還好,一班人打的唔太難

放工先攞命!行15分鐘到小巴站再等45分鐘(中途無可能上到車)。可選擇搭巴士但車唔密,仲要轉幾轉

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

jennyccm 發表於 18-12-20 10:07
有無可能叫到茶餐廳外賣架?
無人送貨。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Charlotte_mom 發表於 18-12-20 11:13
我寫包單話你知35分鐘一定唔得,網站講得輕易,金鐘轉車已行餐飽
出左站聽聞仲要行8分鐘呀 ...

行得快 好世界 行得嬤 冇鼻哥

金鐘有名你叫⋯ 金鐘罩頭 又焗又多人

點都好過以前要搭車出入香港仔隧道
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

NatalieTY 發表於 18-12-20 11:09
我係金鐘返工,lunch time一定勁多人,唯有買外賣比較快d, 遠東樓下有間焗飯,大快活同層有天荷坊,可以打 ...

哈哈俾你講晒,瞭如指掌。
PP行去灣仔頭可以試試。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sfll 發表於 18-12-20 11:32

都係,車仔麵之家

禁止訪問

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-20 11:16
你知訂咁我請教你意見
有次在金鐘大x樂買飯,排完俾錢又排隊交飛。但同時cashier又一路打飛俾櫃檯,所以一 ...

唔好意思,我唔食大家樂所以唔知,我食開我頭先講果d, 如果燒味外賣美心香港地出面有部機8達通自己買都幾快,lunch time有湯送。

男爵府

sfll 發表於 18-12-20 11:32

呢d係比較好食架喇。
我有時都會行去灣仔食蝦麵

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-20 10:04
你都好丫!金鐘!我地係就黎搬去南區工廠區

係黃竹坑返工的人會坐的士去鴨利洲大街食lunch,之前有朋友一星期去一至兩天,佢話低食又不迫。當然會遲少少先返到公司。

大宅

jennyccm 發表於 18-12-20 10:02
請問有無喺金鐘返工既jm 講下果頭lunch time係咪超多人排隊?

PP 入面的可以book 位,吾使點等

王國長老

NatalieTY 發表於 18-12-20 11:48
唔好意思,我唔食大家樂所以唔知,我食開我頭先講果d, 如果燒味外賣美心香港地出面有部機8達通自己買都幾 ...

伯爵府

食飯行去杜蘭行果頭都還好 有多時間啲就直情去灣仔地鐵站附近食 收工搭地鐵先可怕

版主

SMKATHY 發表於 18-12-20 13:02
係黃竹坑返工的人會坐的士去鴨利洲大街食lunch,之前有朋友一星期去一至兩天,佢話低食又不迫。當然會遲少 ...

五個人平過搭地鐵吧

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

金鐘其實選擇少,如果近近哋可行去灣仔食

Poyau    發表於 18-12-20 16:45

首頁

尾頁

跳至