自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

香港係返年先係咁啫, 咁多大學畢業廿幾先出來做, 30歲以上才開始有一點成就係正常

水晶宮

而家香港個D , 咩出身?
巨星,港姐, ..

人地韓國同大陸一樣,
人地真係讀演藝學校, 好PRO

由其是唱團, 好重守則,
整係減肥, 都係地獄式,

珍珠宮

wyl 發表於 18-12-20 11:09
韓國演員慘啲,除非大紅咗,好多都搵好少錢,俾經紀公司剝削哂,拍劇係邊拍邊播,好多都拍到入醫院吊住鹽水 ...

韓國娛樂圈好黑暗,女演員好多時要賣肉,重吾系自願個隻,之前好個女演員比人玩到要自殺

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

韓國嘅藝人大部份都係12,3歲就入公司訓練,好多而家出名嘅而後生嘅明星,做咗幾年什至10幾年練習生才出道,唔靚捉去整,重有一些不為人知的"陪訓",明星自殺,情緒,壓力十分大。

有時睇得多韓劇都覺得韓國都唔係咁好嘅地方。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

李豆豆 發表於 18-12-20 11:25
我覺得韓國先慘喎,咁多自殺

壓力大

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

李豆豆 發表於 18-12-20 11:25
我覺得韓國先慘喎,咁多自殺

咪囉~仲話好! 未紅就搵唔到錢, 紅時又忙到殘! 幾多自殺
放下自在

子爵府

angiehouse 發表於 18-12-20 14:43
韓國娛樂圈好黑暗,女演員好多時要賣肉,重吾系自願個隻,之前好個女演員比人玩到要自殺
...

張紫妍案勁勁勁慘

水晶宮

回覆樓主:

香港唔算慘,得一個大台,肯懶死唔走捱出頭機會都大,做到40歲都仲可以扮年青,談情說愛

珍珠宮

回覆樓主:

反而我覺得韓星惨d,做練習生多年先有機會出道,樣唔夠靚又要整,又要唱得、又要跳得。女星仲有不道交易,男星又要當兵,好多、好大壓力,自殺都多。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

nanakobe0066 發表於 18-12-20 10:45
睇完韓劇, 覺得香港演員好慘。
香港演員, 大部份要到30歲以上才開始有一點成就, 好多時候, 可能要捱到40-50 ...

韓國演員慘d 喎...你冇睇娛聞?

不過香港而家d劇集...算把啦。

子爵府

nanakobe0066 發表於 18-12-20 10:45
睇完韓劇, 覺得香港演員好慘。
香港演員, 大部份要到30歲以上才開始有一點成就, 好多時候, 可能要捱到40-50 ...

韓國競爭比香港大好多

公爵府

Queenie_yy 發表於 18-12-20 12:11
大陸都系啊,岩出來的新人都可以做男女主角,反而TBB成日都系睇D30幾40歲的談情說愛 ...

大陸新晉演員好多係富二代,自己捧自己架!有啲就係自細讀演藝班有演出經驗,十四五歲過韓國集訓,然後同啲富二代組隊出道,彈唔彈得出睇彩數。

首頁

尾頁

跳至