我想轉幼稚園有冇好介紹(將軍澳)

F1orachan
|
唉 而家我個女就讀緊將軍澳間大埔X會張XX幼稚園
我覺得間學校氣氛好似好差 而家諗緊搞轉校唔知好唔好

因為接送小朋友時個校長有D黑口黑面

甚至家長係度都係咁 就算笑都係皮笑肉不笑

之前仲見過佢當住我地面鬧到個老師頭DUPDUP

我覺得班老師士氣都好低 唔知係咪就係校長太過惡搞成咁

成件事好似好商業咁 都唔係真係對小朋友有愛心

返到去問小朋友學左D咩又好似咩都講唔到咁

如果要轉有冇邊間好介紹等佢會入間好D既小學呀?
水牛巴巴
|
絕對有同感,呢個校長姓黃,今年係第一年做呢度嘅校長,我個女依家係呢間學校讀緊K2,有一次我想了解下個女參加嘅學校某活動,打去問書記蘇小姐,佢一開始已經好唔耐煩,最後仲答「係咁架啦」,態度完全十分惡劣。

我之後都有問個女返學情況,佢話校長都有好惡咁鬧老師,老師之後都好嬲。感覺上呢間學校個氣氛真係好差。

諗緊轉寺隔離將軍澳循道衛理幼稚園,聽人講師資同埋課程都幾好,而且見過一兩次嗰度嘅校長同主任,感覺對小朋友都幾有愛心。最主要係對張學明幼稚園好冇信心,有啲後悔...
bchuma
|
F1orachan 發表於 18-12-20 10:52
我覺得間學校氣氛好似好差 而家諗緊搞轉校唔知好唔好:igive ...

哇 唔係呀嘛,咁差嘠咩
bchuma
|
水牛巴巴 發表於 18-12-20 14:52
絕對有同感,呢個校長姓黃,今年係第一年做呢度嘅校長,我個女依家係呢間學校讀緊K2,有一次我想了解下個女 ...

原來唔止一個人咁講 真係太差啦
水牛巴巴
|
回覆 bchuma 的帖子

你小朋友依家都係讀緊呢間?
bchuma
|
水牛巴巴 發表於 18-12-20 19:48
回覆 bchuma 的帖子

你小朋友依家都係讀緊呢間?

唔係 我有親戚個仔仔係度讀緊!
chris1981
|
是呀!現在好多幼稚園都商業化左,但是教育方面差左,好像x藝咁,時常逼人讀全日同埋參加興趣班!仲試過將我的小朋友獨自留在教員室,肚餓都唔俾野食!個個小朋友都可以在課室玩但是我朋友就要好像罰坐那些一個人在教員室坐!那時我小朋友都問我是不是唔乖,我答她不是!仲要那時開到個冷氣很大,足足病左1個星期,又要照顧她,又要安慰她,又要同教育局和校長理論,我小朋友2星期後才肯返翻學校
09daisydaisy
|
chris1981 發表於 18-12-21 21:29
是呀!現在好多幼稚園都商業化左,但是教育方面差左,好像x藝咁,時常逼人讀全日同埋參加興趣班!仲試過將 ...

被一个人坐的真正原因?
bluehoi
|
回覆 chris1981 的帖子

指英X?
bluehoi
|
有媽媽講過可正老師都好有愛心
F1orachan
|
回覆 bluehoi 的帖子

有愛心真的非常重要, 不像現在那間張X明只是利益行頭
mrs.3845
|
F1orachan 發表於 18-12-20 10:52
我覺得間學校氣氛好似好差 而家諗緊搞轉校唔知好唔好:igive ...

咁又真係好差態度喎
我小朋友嗰間老師應該算幾細心耐性,每星期都仔細講到小朋友在學校的情況,而且跟我預期的相似。校長也經常見到面。
(同時將軍澳區)
我要做媽媽
|
如果系態度咁差,我都會轉。睇下其他媽媽有冇好介紹俾你喇
F1orachan
|
回覆 mrs.3845 的帖子

係咪有好介紹