4歲兒頑皮無晒符 父涉「藤條炆豬肉」被捕

jtw_ki
|
據了解,被打男童有一妹,母親是新移民,一家4口居住上址自置物業。男童一向非常頑皮,父母一直耐心管教,但有心無力,警員向家人提議轉介社署,將男童送院舍照顧,母親聞言隨即一口答應:「無所謂!」她更拒絕陪同兒子到醫院,最終僅得救護員將男童抱着落樓,由救護車送往醫院檢查。父親被警員帶走時,臉上露出無奈表情。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181220/mobile/bkn-20181220005021407-1220_00822_001.html

個呀媽真係肯定佢第時拎咗身份證就會走佬
choco_soup
|
睇相,個阿爸年紀都唔細
jtw_ki
|
choco_soup 發表於 18-12-20 11:30
睇相,個阿爸年紀都唔細

58歲
秋天與楓葉
|
我就唔信父母一直耐心管教
好大機會成日打仔,打到鄰居忍唔住報警
呀媽連陪個仔去醫院都唔肯,送去院舍竟然答無所謂,有幾耐心管教?
Chiq63663
|

咩阿媽來嘅
Poyau
|
秋天與楓葉 發表於 18-12-20 11:43
我就唔信父母一直耐心管教
好大機會成日打仔,打到鄰居忍唔住報警
呀媽連陪個仔去醫院都唔肯,送 ...

何解位阿媽咁嘅
Angel_Rose
|
個父親嘅外表似爺爺多啲

& 小朋友做過啲咩百厭野呀
遇見晨曦
|
個仔係咪親生的
o_____o
|
小朋友4歲,仲有個妹,父親58歲,母親新移民,之後會越來越多lee d case
oceandeepsea
|
54歲先生仔,仲有個妹
吹吹水
|
仔得4歲,做阿媽都唔肯陪佢醫院,平日有幾錫心照。
janice1226
|
其實香港有咩好, 睇相間屋咁細,不如係大陸捱都捱到間舒服大屋。唔想教唔識教就唔好生
大少爺
|
o_____o 發表於 18-12-20 11:53
小朋友4歲,仲有個妹,父親58歲,母親新移民,之後會越來越多lee d case
...

話我唔人道又好歧視又好
呢d父母根本沒有資格生下一代
害左小朋友
iamlazy
|
呢啲咪識生唔識教
洋蔥頭媽咪
|
呢d新移成日话一家團聚走落黎,環境又唔係好,唔識教又不停生,不知所謂。
Kanyin
|
哩個阿媽唔死無用
Hoining
|
jtw_ki 發表於 18-12-20 11:22
據了解,被打男童有一妹,母親是新移民,一家4口居住上址自置物業。男童一向非常頑皮,父母一直耐心管教, ...

我小朋友好難攪,佢哋係SEN, 啲警察係叫我要適當體罰不能只講道理
hexichen
|
Hoining 發表於 18-12-20 14:00
我小朋友好難攪,佢哋係SEN, 啲警察係叫我要適當體罰不能只講道理

我接觸過度活躍男仔
有時你唔强硬,大聲鬧,他唔停止。
esmehouse
|
starrymama
|
Hoining 發表於 18-12-20 14:00
其實都要打下.

我試過大力打手, 因為掟嘢落街