有冇小朋友放完聖誕假後要考試?

carey110
|
我仔學校每年聖誕後就要考試,好想盡情放一個聖誕假
肥豬豆豆
|
我囡聖誕後都要考試, 向好處諗,放假後考, 有個假期可以溫書,冇咁大壓力。

不過點都會畀佢還返兩日嘅
nicolewanglh
|
你不孤獨,我
李露眉
|
我覺得係好事, 唔洗玩到個心創晒,
個假期都好長, 可以一半時間玩, 一半時間溫書.
keroppipooh
|
carey110 發表於 18-12-20 11:25

小學就好...放假前考, 上左中學之後就一返學即考

cycysuper
|

好多學校都係放完假後考試,我囡都係,
jj301
|

csc_cherry_chan
|
仲有我陪你......
其實唔止聖誕節,
有時復活節後都要考試

twc729
|
1月2號開始考
Poyau
|
好多都係要放假温書
carey110
|
keroppipooh 發表於 18-12-20 11:33
小學就好...放假前考, 上左中學之後就一返學即考

我仔今年係小學最後一年,未知下年中學係咪都係假期後考,但仲有個小一阿妹接力,繼續假期後考試生涯
carey110
|
csc_cherry_chan 發表於 18-12-20 11:38
仲有我陪你......
其實唔止聖誕節,
有時復活節後都要考試

me2,嚟緊復活節好啲,考完個呈分就放假
davywm    發表於 18-12-20 12:47
keroppipooh
|
carey110 發表於 18-12-20 11:43
我仔今年係小學最後一年,未知下年中學係咪都係假期後考,但仲有個小一阿妹接力,繼續假期後考試生涯 :swe ...

仲有....小學考3日, 上左中學考成差不多2個星期
carey110
|
keroppipooh 發表於 18-12-20 11:45
仲有....小學考3日, 上左中學考成差不多2個星期

諗起都驚
kc1016
|
玩幾日先溫
littlecar
|
我個仔放完假即考,不過學校有3日2夜交流團,童軍又有CAMP,再加私人飯局其實無咩時間溫書
Koala_Chu
|
我兩個囡都係放完聖誕假後考試, 一個小學, 一個中學...
Lo靈vE
|
假期後考試,好似無左個假期甘!
我記得我以前係考完試先放聖誕!
成個假狂玩狂hea 係好開心 好爽架!
言多必失
|
小4,放到1月1,
1月10號考,
唔理啦,聖誕盡情玩,
返學先溫。。。
Sumyeema1
|
有中默,我仔最弱。