[入黎傾下]冬天大家鐘意用邊支精華?

ilovechanel
|
我講先~
呢排既新歡係呢支chanel既sublimage essence
之前去pop-up度試完感覺幾好就買咗支
呢個天氣用都唔錯,吸收得好快又唔笠

大家最近又鐘意用邊支精華呀?一齊分享下啦!

walter632
|
樓主呢支應該唔平啦!
不過呢條line都真係唔錯,我冬天好鐘意用佢黑色果盒精華霜

NatalieTY
|
ilovechanel 發表於 18-12-20 11:49
我講先~
呢排既新歡係呢支chanel既sublimage essence

近排搽油
host
|
NatalieTY 發表於 18-12-20 20:08
近排搽油

用油會唔會好笠架?
呢排支精華都用到七七八八,有d想試新嘢

NatalieTY
|
host 發表於 18-12-21 15:54
用油會唔會好笠架?
呢排支精華都用到七七八八,有d想試新嘢

我都以為會好立,原來唔會
之前我都係好乾天氣夜晚溝面霜用,早排轉天氣果陣我乾到甩晒皮(本身皮膚係缺水油,從未試過甩皮),之後油當面霜咁搽,厚搽,又幾好喎,依家無晒事
ilovechanel
|
walter632 發表於 18-12-20 18:03
樓主呢支應該唔平啦!
不過呢條line都真係唔錯,我冬天好鐘意用佢黑色果盒精華霜

我係買set裝呀,連埋sublimage cream就係$5860
冇計啦,年紀大咗唔用返d anti-aging既skincare真係會殘得好快

ilovechanel
|
NatalieTY 發表於 18-12-21 16:33
我都以為會好立,原來唔會
之前我都係好乾天氣夜晚溝面霜用,早排轉天氣果陣我乾到甩晒皮(本身皮 ...

油係幾好用架,我之前都有用chanel個支茉莉花精油!

可樂娃B
|
ilovechanel 發表於 18-12-20 11:49
我講先~

點解同印象中個支精華好似有d唔同既?
定係有兩款精華架?

ilovechanel
|
可樂娃B 發表於 18-12-21 18:20
點解同印象中個支精華好似有d唔同既?
定係有兩款精華架?

呢支係上個月新出架,聽個ba就話配方再升級咗
我覺得用落比舊個支更清爽d~
同埋用咗排都見有d拉提效果

金金人
|
我買咗olay 新出個支,但感覺唔夠力。。。有無d 經濟實惠首選
Ncheese
|
今日先再返買一支大裝clarins double serum
細個支就黎用哂啦⋯⋯
prittl
|
金金人 發表於 18-12-26 22:49
我買咗olay 新出個支,但感覺唔夠力。。。有無d 經濟實惠首選

都要睇你想要咩效果喎~
凈係保濕既幾百蚊支個d都ok
但如果要抗衰老既話就真係一分錢一分貨
平價精華好難做得到!

Serenagal
|
我講先~

Double serum is good
ilovechanel
|
Ncheese 發表於 18-12-27 00:58
今日先再返買一支大裝clarins double serum
細個支就黎用哂啦⋯⋯

呢支好似都幾多人讚,不過我自己就未用過
我都係比較鐘意買chanel既skincare,有好多都好用!

pinkladycat
|
Ncheese 發表於 18-12-27 00:58
細個支就黎用哂啦⋯⋯

最正呢支
sophialihk
|
我講先~

借位一問...有jm用nuskin藍珠珠嗎? 用過一排幾好...嫌貴冇用, 依家又心思思
host
|
我講先~

呢支我去專櫃試咗,texture比較似係乳液,都吸收得幾快下
等C6出bonus就叫佢買支黎比我試下