孕期睡眠不足

maymaysheep
|
有無媽媽孕期經常睡眠不足?但bb都健康
我成日難入睡又易醒多夢,唔好瞓,怕養唔大(emoji)(emoji)
hoganbaby
|
maymaysheep 發表於 18-12-20 11:57
我成日難入睡又易醒多夢,唔好瞓,怕養唔大(emoji)(emoji)
...

都會加,尤其後期,成身都唔舒服,腳又腫,所以成日訓唔好
Dabyc
|
maymaysheep 發表於 18-12-20 11:57
...

我都係咁無教好訓 14week咋
fantasytong
|
...

我都係T^T 17w難入睡易醒多夢
vicmmbb
|
...

我都係呀,我以家7w就已經係咁,驚訓唔夠對寶寶唔好,因為D人話要多休息,但訓唔到算唔算唔夠休息呢?
RubyYu07
|
睡眠質量係無以前咁好
bchuma
|
...

你可能係上火呀。多夢
totobmama
|
我之前又係成失眠, 做左運動之後就會好訓啲
Bearbearsharon
|
我第一胎時..整個孕期都係發夢, 每晚可以訓到既時間都係得果三幾個鐘..但阿仔出世都好健康..唔好擔心..
ms.sSmiLe
|
...

我17w開始失眠晚晚眼光光無睡意果隻 一秒都訓吾到
有時仲連續48個鐘無訓或者兩日加埋訓得4 5個鐘
但維持左3w呢加無野啦 照埋結構BBsize岩岩好
我要做媽媽
|
你訓唔著都閉目養神下
hoimin
|

36週啦 每日都瞓得好少 因為bb踢得好勁 又尿頻 仲要湊住大囡 夜晚轉身都辛苦 有機會就瞓下晏覺補眠 我BB好健康 係中碼偏細

maymaysheep
|
Dabyc 發表於 18-12-20 15:22
我都係咁無教好訓 14week咋

我11wk,幾時會好似人地媽媽咁好瞓
maymaysheep
|
vicmmbb 發表於 18-12-20 16:15
我都係呀,我以家7w就已經係咁,驚訓唔夠對寶寶唔好,因為D人話要多休息,但訓唔到算唔算唔夠休息呢?
...

我嗰情況由6,7wks開始到而家11wks
maymaysheep
|
bchuma 發表於 18-12-20 16:52
你可能係上火呀。多夢

中醫解釋喺上火所以瞓得唔好,我一路都飲緊中藥,好少少咁囉
maymaysheep
|
Bearbearsharon 發表於 18-12-20 17:32
我第一胎時..整個孕期都係發夢, 每晚可以訓到既時間都係得果三幾個鐘..但阿仔出世都好健康..唔好擔心.. ...

聽你咁講就放心小小
maymaysheep
|
多謝大家的鼓勵,我們唔夠瞓的準媽媽不要太擔心,盡量放鬆休息,愈擔心只會令情況差,大家一齊加油
bchuma
|
maymaysheep 發表於 18-12-20 21:37
中醫解釋喺上火所以瞓得唔好,我一路都飲緊中藥,好少少咁囉

希望你快點好翻啦。 訓得好點
maymaysheep
|
bchuma 發表於 18-12-21 16:03
希望你快點好翻啦。 訓得好點

多謝您
haha748494
|
你依家幾W喇,我懷孕後期都系訓得唔好,半夜vivi。