婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 CMMANDY 的帖子

其實我講黎講去,我係有番工架,
所以我係覺得委屈我1個星期番一次,都冇做咩佢都咁樣
我媽就係覺得佢地對我唔好...咁囉

別墅

回覆 MoooVoo 的帖子

佢既問題係覺得佢媽好好就算佢媽錯,都要我忍佢
即使佢媽對我唔好,
但係真係好難忍,好似嫁入去好差
99對我其實唔鍾意有原因
老公結左婚離左婚,老婆走左,
果個前太太係冇野做日日係屋企,
佢就話人地識左個男人走左唔要佢個仔..
我就唔覺得啦,同99住真係會死人..下下屈同鬧.

別墅

各位,我覆下覆下都唔知覆到邊到.
我係一直有番全職架,由拍拖同結婚都有做野,冇停過.
生左仔本身話湊,到一生左尸
同埋我都會1星期帶埋個仔同老公番去交人
咁多位意見我明白,亦都知佢地付出左有時應該忍讓,
但係有時真係唔鍾意你就唔鍾意你.
99既前媳婦走左我唔知點解,佢地就話係人地識左男人.但我唔知
可能有好多人會留言話點解你99會唔鍾意你,就係因為呢個原因我唯一諗到.
點都好,多謝大家意見.
我會諗清楚先.

男爵府

神婆昕 發表於 19-1-14 14:48
回覆 MoooVoo 的帖子

佢既問題係覺得佢媽好好就算佢媽錯,都要我忍佢

咁諗啦,你地唔一齊住已經好好多,唔好唔開心

大宅

神婆昕 發表於 18-12-20 12:43
回覆 0030 的帖子

其實我一直都係嬲,點解佢阿媽就係付出

有人幫唔系必然

男爵府

下次自己拿拿臨食完飯先
然後先至湊仔食飯

男爵府

又或者一開始話要餵仔,叫佢哋留返飯畀你食
咁好正常啫,就算工人姐姐要湊仔,你都要留返飯畀佢食啦

複式洋房

一家人睇開D啦, 第日你個仔永遠幫佢老婆, 唔幫你就知味道

大宅

無男人鍾意個老婆講自己阿媽,就算佢心覺得阿媽有錯,只要個老婆係佢面前講佢阿媽,男人都係會出聲護住阿媽。
以為同老公乜都講得呢個concept係錯,識do既女人係要係老公面前扮同99無事,背後搵朋友呻家人呻乜都好。
你99收走你野食你有無出聲話自己未食,叫佢唔好收?你老公咁媽寶,唔好期望佢出聲啦,靠自己啦!
下次再叫你去食飯,咪叫你老公幫手餵仔,你食飯先,再唔係就同老公講話自己食完野先上99到,因為去99到餵仔遲左會無得食

大宅

神婆昕 發表於 18-12-20 12:00
事緣咁既,一直嫁入黎果陣99都好似唔係幾鍾意咁,好似我搶左佢仔咁.好多時候我都會一直忍讓佢,買野 ...

樓主, 你下次可以搵隻碟先夾開留起飯餸放在自己個位面前, 然後在自己碟野前不經意打個乞嚏, 好好餵完小朋友食飯後, 自己才食果碟野, 你99收你碟野, 你大聲少少同佢講等你食完你會幫佢收野架啦! D飯餸唔食好嘥, 掉左佢會折墮架! 叫佢抖吓啦! (實則叫佢早抖啦~!)

大宅

你個情況好似我以前,我個ex都係媽寶,無論阿媽做d乜都係啱既,我就永遠都係錯,佢阿媽一唔開心,佢第一時間係嬲左我,從來唔會問我發生乜野事,我選擇左忍,只係同朋友呻,但係我可以話你知,同唔同老公呻其實都係死路一條,我忍佢,佢就愈來愈過份,我唔講佢但佢會係個仔面前數你,甚至作野屈你,最終我忍無可忍同99炒左一鑊,99就叫個仔離婚,就係咁佢就堅持離左婚,其間佢冇問過我發生乜事,佢只係同我講阿媽話唔離婚就唔係男人,對我好就係對唔住阿媽,不如離婚。

根本上最大問題就係佢阿媽唔鍾意你,行99政策可能仲有一線生機。

禁止訪問

男爵府

神婆昕 發表於 19-1-14 12:50
回覆 shadowrainbow 的帖子

其實我冇直接同佢沖突既
其實,勸人容易,因不在其中。
但人與人之間,好多野,無法子

洋房

點解會甘大細超?如果我媽系甘我會一路聽, 一路哄我男友

首頁

尾頁

跳至