交通銀行現金回贈定期

bmuimami
|
今日去做咗
通達理財九個月:2.37%加每20萬$975回贈(3.02%pa)
如選六個月:2.23%加每20萬$550回贈(2.78%pa)
年底前都會有呢個plan,利息每日有機會不同
com7hk
|
回覆 bmuimami 的帖子

要做$100萬才有回贈$975,不夠每20萬得$675
bmuimami
|
com7hk 發表於 18-12-20 12:46

要做$100萬才有回贈$975,不夠每20萬得$675

已經講咗「通達理財」了
如已有通達 ,之後可20萬開一張單,都係每20萬回贈$975(九個月)

Miffy2011
|

開戶口和做定期要預約嗎?
pollybell
|
有D分行要预約。
bmuimami
|
Miffy2011 發表於 18-12-20 13:47

開戶口和做定期要預約嗎?

我已經有戶口,今日去到就咁比票佢哋做咋,直接去counter
開戶口要唔要預約不清楚,上個月開嗰陣就唔使
Yeelim
|

通達理財~點解我今日問 9個月, 連埋回贈 只有2.82% pa
bmuimami
|
Yeelim 發表於 18-12-20 23:29
通達理財~點解我今日問 9個月, 連埋回贈 只有2.82% pa

上午定下午?
我上午十點幾做的!
kazakaza
|
Yeelim 發表於 18-12-20 23:29

係咪做通達?
Brownana
|
開戶做定期要申請信用卡
bmuimami
|
Brownana 發表於 18-12-21 13:21
開戶做定期要申請信用卡

有申請,最少一張
Yeelim
|

回覆 kazakaza 的帖子

是下午. 佢報俾我有現金回贈的RATE 是比平常的RATE抵D的. 佢話有現金回贈的RATE, 係抵D的.但我見你地, 是原本的RATE 再+回贈.
RATE好似海鮮價, 真係無晒信心.

Brownana
|
Yeelim 發表於 18-12-21 13:47

是下午. 佢報俾我有現金回贈的RATE 是比平常的RATE抵D的. 佢話有現金回贈的RATE, ...

我開戶中,同樓主rate一樣
9個月2.37% 加回贈
bmuimami
|
Yeelim 發表於 18-12-21 13:47

是下午. 佢報俾我有現金回贈的RATE 是比平常的RATE抵D的. 佢話有現金回贈的RATE, ...

以我觀察,有回贈plan比冇的,低0.1%(九個月)
通達理財計,其他冇留意

esther_fong
|
Brownana 發表於 18-12-21 13:21
開戶做定期要申請信用卡

無叫我申請喎
tanping
|
bmuimami 發表於 18-12-21 13:36
有申請,最少一張
唔一定,我無申請
bmuimami
|
tanping 發表於 18-12-21 14:47
唔一定,我無申請

咁我唔知喇
幫我開戶口個staff話「送」兩張信用卡比我用,我話唔要得唔得,佢面有難色,話「咁一張啦」反正免年費(我諗可能要交數?)咁就一張囉
之後又叫「月供股票」,我就拒絕咗
已經講明申請咗都未必用
超過廿張信用卡

Brownana
|
esther_fong 發表於 18-12-21 14:43
無叫我申請喎
佢話呢個PLAN 要申請
我唔想要張信用卡,
我都有超過廿張信用卡
Yeelim
|

係呀, 又要申請信用卡, 又要保風險評估, 麻煩到死.
bmuimami
|
Yeelim 發表於 18-12-21 18:06
係呀, 又要申請信用卡, 又要保風險評估, 麻煩到死.

有少少煩,個staff填又唔使我填,為咗高D息,算啦
話時話,張信用卡都未批到出嚟
至於風險評估,個staff開佢地部電腦叫我答十幾條MC,即場完成,所以全個過程可以接受
(上個月嘅事了)